29.11.2020

ПОТПУНА БЛОКАДА БЕОГРАДА: 10.000 полицајаца чуваће 17 премијера, Еди Рама поново у Србији

5. децембра 2014.

На деоницама где се високе званице буду кретале биће уклоњени контејнери и канте, а није искључено да ће бити заваривани шахтови.
pol
БЕОГРАД – Самит Кине и 16 држава централне и источне Европе, који ће се у Београду одржати 16. децембра, обезбеђиваће око 10.000 полицајаца, сазнаје Курир. Долазак на скуп потврдио је и албански премијер Еди Рама, а мере безбедности биће подигнуте на највиши ниво.

– Безбедносне припреме су у пуном јеку. Део полиције ће обезбеђивати трасу посете, преко оних у најближем окружењу до снајпериста по крововима зграда. Догађаји ће се одвијати на две локације – у Палати Србије и Сава центру. На деоницама куда се званичници крећу биће уклоњени контејнери и канте, а није искључено да ће бити заваривани шахтови. Циљ је да све прође у најбољем реду, што подразумева и регулисање саобраћаја како би се избегле дуге блокаде и гужве. Мере безбедности бити јаче и од оних које су владале током посета Владимира Путина, Џозефа Бајдена, Хилари Клинтон – прича извор Курира из врха МУП и додаје да у обезбеђењу самита наше службе сарађују са службама свих држава учесница:
pol1
Велико интересовање

На самиту је предвиђено учешће 16 премијера из југоисточне Европе, као и кинеског премијера. У Амбасади Албаније Куриру је јуче потврђено да Еди Рама долази.

Шеф Владине Канцеларије за односе са медијима Миливоје Михајловић каже да премијери доћи с делегацијама министара и привредника.
– Очекујемо око 1.000 привредника, али и 300-350 новинара. Самит ће бити у Палати Србије, а претходно ће бити отворен Економско-трговински форум у Сава центру, на ком ће говорити премијери Кине, Србије и Пољске јер ће та држава да формира комору за кинеско финансирање пројеката. Пошто отворе форум, тројица премијера иду у Палату на самит, а у Сава центру биће настављени панели.

Мере предострожности

Марко Ницовић, члан Светске асоцијације шефова полиције, каже да ништа не сме бити препуштено случају у обезбеђењу самита.
– Србија мора тиме и међународној заједници да покаже да је безбедносно стабилна држава и да је способна да организује скуп високог ризика. Осим ангажовања 10.000 полицајаца, неопходно је радити и електронско ометање у простору у ком бораве званичници (тиме се спречава улаз дрона – прим. аут.) – каже Ницовић и додаје да је неопходно да српске службе пред самит ставе под оштри надзор безбедносно интересантна лица и строго контролишу особе која улазе и излазе из Србије.
Дуго чекање
КИНЕСКИ ШЕФ ВЛАДЕ У БЕОГРАДУ ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ

Овако велики међународни скуп није одржан у Србији неколико деценија, још од Самита несврстаних, а кинески премијер није посетио нашу земљу од 1986. На Самиту учествују државници Кине, Србије, Пољске, Румуније, Словеније, Мађарске, Словачке, Чешке, Летоније, Литваније, БиХ, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Бугарске и Албаније.

Извор: Курир

Тренутно има 2 коментара

  1. Narednik IJP каже:

    Odlicno, toliko policije a ukinuto nagradjivanje za pripadnike IJP.

  2. aleksandra каже:

    Када су у питању скупови који се одржавају,где се за обезбеђење истих издвајају огромна саредства др жава има пара,а ѕа полицију која треба да дође из целе Србије у Београд да обезбеди исти скуп нема пара.Па господо из нсп видите да новца има,само је проблем у вама што не знате да преговарате односно нећете да се борите за своје већ сасвим разочаране чланове.

Нема коментара.

Корисни линкови