27.11.2020

Потписани колективни уговори за државне органе и општине

31. маја 2019.

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић потписао је јуче са репрезентативним синдикатима и удружењем послодаваца два колективна уговора, којима се уређују додатна права запослених у државним органима и органима јединица локалних самоуправа.

Посебан колективни уговор за државне органе у име синдиката потписали су председник Синдиката управе Србије Његош Потежица, председник Синдиката запослених у правосудним органима Републике Србије Слађанка Милошевић и председник Синдиката организација правосудних органа Србије Милан Ђурђевић.

Посебан колективни уговор за запослене у јединицама локалне самоуправе потписали су председник Синдиката управе Србије Његош Потежица и генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић.

Колективни уговори ступају на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику“, чиме се стварају услови за континуитет у остваривању права запослених у погледу минулог рада, јубиларне награде, солидарне помоћи, као и других права.

Колективни уговори потписани су након дијалога који је са синдикатима водио министар Ружић, уз велику подршку председнице Владе Ане Брнабић.

Корисни линкови