02.12.2020

ПОСЛЕ АКЦИЈЕ ХАПШЕЊА: 12 од 14 полицајаца признало злоупотребе са регистрацијама

2. марта 2017.

Дванаест од 14 окривљених полицијских службеника запослених на пословима регистрације возила у Земуну и Батајници признали су данас да су злоупотребили слузбени положај и закључили споразум о признању кривичног дела.

Дванаест од 14 окривљених полицијских службеника запослених на пословима регистрације возила у Земуну и Батајници признали су данас да су злоупотребили слузбени положај и закључили споразум о признању кривичног дела. Суд је према двоје осумњичених одредио притвор, и против њих ће бити спроведен кривични постпак речено је данас Тањугу у тужилаштву.

Ови полицијски службеници ухапшени су у среду у великој акцији полиције на сузбијању корупције, када је лишено слободе више од 50 осумњичених.

На основу закључених споразума, шест окривљених је правоснажно осуђено на затворске казне од 7 до 12 месеци, док је за осталих шесторо изречена условна осуда.

У тужилаштву кажу да су окривљени током 2015. и 2016. године користећи свој службени положај и овлашћење примали непотпуне захтеве за регистрацију и регистровали возила иако нису уплаћене прописане дажбине или су уплаћене у износу мањем од прописаног.

Извор: Новости

Корисни линкови