28.11.2020

Полицајцима ипак следују два слободна дана за полазак првака у школу

25. августа 2016.

 Последњих дана у централу НСП су стизале информације од чланова да Послодавац неуважава захтеве у којима се траже два дана плаћеног одсуства за полазак деце у први разред.

Тим поводом председавајући председништва НСП Велимир Лукић се јуче у згради СИВ-а 2 састао са начелницом Сектора за људске ресурсе Катарином Томашевић где је тражено да се ови захтеви убудуће уважавају а на основу потписаног Анекса ПКУ за полицијске службенике којим је омогућено запосленима у МУП-у да могу користити све повољности ПКУ за државне органе.
siv 2

На састанку је договорено да ће се уважити сви већ поднети захтеви, као и сви нови који буду послати. Наведена одлука ће бити депешом прослеђена свим управама у току данашњег дана.

НСП ће и убудуће да се стара да се спроводе сви важећи прописи јер све потписано мора да се поштује.

Одбор за медије и маркетинг

Тренутно има 4 коментара

 1. Saša каже:

  Gospodo iz Predsedništva,drago mi je da se zalažete za sveobuhvatnu primenu PKU-a, kao što vidimo na primeru polaska dece u prvi razred i odobravanja dva radna dana,koja svakom laiku treba da budu jasna da sleduju po važećim propisima, samo mi nije jasno da li takođe po istim tim propisima na teritoriji PU Kragujevac treba da se poštuje PKU po pitanju dežurstava, odnosno pripravnosti po poslovima bezbednosti saobraćaja gde se radnici pozivaju i dužni su da budu stalno dostupni po pozivu da se stave na raspolaganje službi radi izvršavanja zadatka, uviđaja SN i ostalo, a da to niko ne plaća niti ima namere da plaća, shodno tome da se to duži vremenski period nameće poslodavcu podzakonskim propisima, dok se u većini PU to pripravničko angažovanje plaća, dok mi iz PU Kragujevac to isto moramo sudskim putem da regulišemo, nikakav problem, ali čemu to!!!??? Da li Vi možete na to bilo kako da utičete,ili mi moramo preko privatnih advokata da ta potraživanja regulišemo putem sudskih procesa koji znamo koliko dugo traju?Voleo Bih da čujem Vaš odgovor,pošto mi preko svog predstavnika sindikata iste odgovore nismo mogli da dobijemo već duži vremenski period!Srdačan pozdrav.

  1. администратор каже:

   Пошаљите допис, са детаљним објашњењем и вашим контакт подацима, централи нашег синдиката. У прилогу је линк са нашим контаком http://nsp-policija.org.rs/kontakt/.

   1. sasa каже:

    Imate Vi predsednika KC Kragujevac koji Vas redovno posecuje pa mozete njega da pitate,posto on verovatno nema vremena,ili je nesto drugo u pitanju,da pita Vas u vezi sa tim nepostovanjem PKU,a mi ,,fizikalci,, cemo i dalje da se jurimo po sudovima preko privatnih advokata koje placamo iz svog dzepa,i pored toga sto placamo i sindikalnog advokata koji ni jednu zalbu ne moze da ulozi u disciplinskom postupku bilo svojom ili greskom predsednika KC iz Kragujevca, u mom konkretnom primeru, o cemu sam Vam pisao ali ni Vi niste nasli za shodno da mi date bilo kakav odgovor u vezi sa tim problemom,koji nije bezazlen,jer ako to ne sprecimo svi zajedno,onda je nasa zajednicka borba uzaludna i nema daljeg smisla.Pozz

 2. goce каже:

  Gospodo sindikalci reprezentativni i ovi drugi da li je istina da će se u 2017 god. ići u penziju sa 85% i šta vi činite da bude po starom tj. 100% i još jedno pitanje kada će konačno ta lista profesionalnih oboljenja.

Нема коментара.

Корисни линкови