25.11.2020

ПОЛИЦАЈЦИ УНЕЛИ РАДОСТ У КУЋУ: Нишки жандарми послали Ђерговићима 185.000 динара!

16. јануара 2016.

Припадници нишког одреда Жандармерије унели су данас радост у сиротињску избицу у зајечарском селу Заградје у којој Далибор Дјерговић у крајњој немаштини одгаја деветогодишњег Предрага и три године младјег Јована. Самохрани отац у крајњој оскудици подиже двојицу малишана, али више од беде пада му тешко дечија патња за мајком која је преминула у двадесетпетој години. Прича о тужној судбини породице Дјерговић дирнула је нишке жандарме па се данас у Заградју обрео командант нишког одреда Жандармерије мајор Ненад Шћепановић и донео новчану помоћ за Дјерговиће.
niski-zandarmi-zandarmerija-nis-porodica-dergovic-nis-zagrade-foto-kurir-1452877029-824827
Одред је прикупио новац за помоћ малишанима и њиховом родитељу да бисмо им олакшали њихов тежак живот. Извршавамо најсложеније безбедоносне задатке у држави, али сматрамо да је наша дужност да увек помогнемо тамо где је најпотребније. Ганула нас је вест о тешком губитку ове породице и оскудици у којој живе па смо одлучили да помогнемо. Желимо да покажемо да ми нисмо тамо неки „опасни типови“ веч људи који имају породице, децу и који схватају тудју невољу – казао је Шћепановић и подсетио да је за последње две године нишки одред Жандармерије прикупио три и по милиона динара за разне хуманитарне акције.
niski-zandarmi-zandarmerija-nis-porodica-dergovic-nis-zagrade-foto-kurir-1452877029-824831
Упитан шта жели да му отац купи од поклоњеног новца деветогодишњи Јован је казао : – Хоћу овакво одело и показао на униформу Ненада Шћепановића.
niski-zandarmi-zandarmerija-nis-porodica-dergovic-nis-zagrade-foto-kurir-1452877029-824829
– Далибор Дјерговић је казао да се изненадио када је пред својим вратима угледао Жандармерију. – Стварно ми је много драго што су ови дивни људи данас у мојој кући. За мене је 185.000 динара, колико сам данас добио много пара. Део ћу уложити у кућу коју су ми купили донатори а део за куповину земље да посадим пшеницу, да одгајим стоку и прехраним моју дечицу – рекао је Дјерговић.

(Д.Р.)

Извор: Курир

Тренутно има 1 коментар

  1. Злаја каже:

    Свака вам част! Нек вас Бог чува!

Нема коментара.

Корисни линкови