21.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Полицајци иза решетака због изнуде 2.500 евра

9. јула 2015.

Ухапшени полицијски инспектор и бивши командир из Лознице. Марковић и Митровић за своје „услуге“ тражили новац аутопревознику.
13-Slavisa-Mitrovic_620x0
АКТИВНИ инспектор криминалистичке полиције у Лозници, Милорад Марковић, и бивши командир полиције у Крупњу и Лозници, Славиша Митровић, ухапшени су због изнуде. Лисице су им стављене на Новом Београду у тренутку примопредаје новца. Они се терете да су једном ауто-превознику узели новац да му „испеглају неке ствари“. Митровић и Марковић су добили решење о полицијском задржавању до 48 сати, после чега ће бити спроведени надлежном тужиоцу у Београду.

Како „Новости“ сазнају, Марковић, који се између осталог бавио испитивањем 24 спорне приватизације у Србији, и Митровић су од власника аутобуса прво узели 500 евра. Након тога су му тражили још 2.000 евра, али је он уместо тога одлучио да их пријави полицији.

– Врло брзо су ухапшени – каже наш саговорник близак истрази. – Марковић се у полицији бранио ћутањем, али је Митровић показао спремност за сарадњу. Бивши командир је суспендован пре више од годину и по дана, после хапшења и времена проведеног у притвору због кријумчарења људи. Он је такође одговоран и за пљачке и разбојништва у лозничком и крупањском крају.

Наводно, везу са власником аутобуса са југа Србије успоставио им је један познати ауто-превозник из лозничког краја, који је том колеги продао неколико међународних линија. Шта је то требало да „испеглају“ активни иснпектор и суспендовани полицајац, тема је којом ће се бавити истрага. Ипак, према нашим незваничним сазнањима, Марковић и Митровић су обећали да ће у замену за новац, власнику аутобуса „легализовати“ те међународне линије које је купио.

Иначе, бивши командир недавно је привођен и као осумњичени због крађе сухомеснатих производа у једном великом маркету на Новом Београду. Када га је полиција ухватила, рекао је да нема личну карту и лажно се представио. Али, у патроли је био полицајац, родом из Лознице, који му је ставио до знања да зна ко је и шта је.

ПРИКРИВАО КРИМИНАЛЦЕ

У време када је Славиша Митровић „ведрио и облачио“ лозничком полицијом, међу недодирљивима био је извесни Д. Р. познат по надимку Даба. Он је у Лозницу дошао бежећи пред правосуђем БиХ, које га је теретило за најтежа кривична дела.

Баш у то време, тачније 2005. године, Д. Р. добија држављанство Србије, као борац за људска права. „Новости“ су још тада писале о овом случају, али је у лозничкој полицији све то демантовано као нетачно.

Извор: Новости

Корисни линкови