27.11.2020

Полицајац ранио мушкарца и спречио га да активира бомбу

21. марта 2018.

ПОЖАРЕВАЦ – Полицајац из Пожаревца данас је приликом интервенције по пријави да Ј.З. (36) физички злоставља мајку, испалио хитац у ногу осумњиченог, који је том приликом покушао да активира експлозивну направу, претећи полицајцима да ће их побити, саопштено је из Полицијске управе у Пожаревцу.

Осумњичени је збринут у Општој болници у Пожаревцу, додаје полиција и наводи да ће по отпуштању из болнице уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

У саопштењу се прецизира да је полиција интервенисала по пријави да Ј.З. физички злоставља мајку.

Ј.З. је једног од полицајаца из патроле ударио електрошокером, а рањен је након што је на полицијске службенике кренуо са експлозивном направом у руци.

Претходно су полицијски службеници испалили хитац упозорења у ваздух, али се Ј. З. оглушио о упозорење полицијских службеника, наводи се у саопштењу.

У претресу куће осумњиченог пронађене су три ручно направљене експлозивне направе, електрошокер, једна импровизована направа налик на пиштољ, боксер и четири ножа.

Ј.З. се терети да је починио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Извор: Политика

Корисни линкови