30.11.2020

Полицајац који је отхранио седамнаесторо деце

15. јуна 2020.

Већ годинама свакодневно облачи полицијску униформу и брине се о безбедности својих суграђана. Овога пута, Сомборац Миладин Бањац похваљен је због личног подвига. Кроз његову хранитељску породицу је прошло седамнаесторо деце.

Миладин Бањац је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао да је хранитељством почео да се бави у фебруару 2012. године да је тада у његову продицу дошло дете од шест месеци.

Истиче да долазе деца различитих узраста, бебе али и старији.

Како је рекао, обично у једном тренутку брину о једном детету, да би огли да му пруже сву пажњу, али било је и случајева да је ту више деце истовремено – највише четворо.

Посебно је поносан што са свима одржава комуникацију и након што оду, а једно дете је и крстио.

Према његовим речима, најтежи су растанци, али му је драго кад види да деца иду у добру породицу где ће даље наставити живот.

На питање који је посао тежи, полицајца или хранитеља, Миладин је рекао да оба посла захтевају много одрицања и обавеза, али да је хранитељств ипак теже.

Недавно је добио и признање од министра унутрашњих послова. Захвалан је на томе, али, како наводи, најважнија му је дечија захвалност и њихова жеља да дођу опет да га виде.

Миладин Бањац је рекао да хранитељство захтева да се укључи ела породица, а њему много помажу супруга и две ћерке.

Корисни линкови