28.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ МАРТОНОША ОГОРЧЕН: Рекао ми је имам спреман метак за тебе, а добио условну

11. августа 2016.

КАЊИЖА – Роберт Шереш из Мартоноша код Кањиже, који од 1993. године носи „плаву униформу“, а службује у полицијском одељењу у Хоргошу, сматра да полицајци у Србији нису довољно заштићени, и да „њихова кожа“ вреди тек неколико хиљада динара.
kurir1
Како, озлојеђено примећује Шереш, другачије тумачити пресуду Основног суда у Сенти, према којој безбедност, а на крају и живот полицајца, вреди тек 5.000 динара:

– Карољ Л. Из Мартоноша, који ми је озбиљно претио, осуђен је затворску казну у трајању од шест месеци, условно на две године. Практично је само платио паушалну новчану казну од 5.000 динара и остао на слободи – каже Шереш.
kurir3
А како је све почело?
Прошле године у Мартоношу, у јеку мигранстке кризе, Шереш је колегом обилазио терен у цивилу:
– Прво смо легитимисали једно лице, које је са подручја КиМ. Био је то Карољев кум. Након легитимисања, он је отишао а ми смо зауставили путничко возило, којим је управљало малолетно лице, такође, албанске националности са Косова. Обавестили смо саобраћајну патролу. У ишчекивању доласка колега, пришао ми је Карољ. Он је тада био под условном казном – прича Шереш описујући претње којима је био засут:

– Ја ћу да уђем у полицијску станицу у Кањижи, са пиштољем, ако треба. Тебе ћу уклонити из службе. Имам добра познанства у Београду. За тебе имам спремљен метак- претио је Карољ полицајцу:

Он је о инциденту обавестио претпостављене, а доцније је уследио судски процес. Човек који је претио Шерешу, није се појавио на два рочишта у Основном суду у Сенти:

– Наводно је прво адвокат заборавио да га обавести, а онда је сломио ногу. А баш тог дана, кад на рочиште није дошао под изговором да је сломио ногу, видео сам га у центру Мартоноша. Дакле, лагао је суд. На крају је због кривичног дела ометање службеног лица у вршењу службене дужности осуђен на условну затворску казну, а платио је новчану. Ово није неправда само према мени, него и целој служби. Од нас се тражи да ревносно обављамо овај посао, што и чинимо, а принуђени смо да трпимо претње, па чак и физичке нападе – каже Шереш.
kurir3

Извор: Курир

Корисни линкови