28.11.2020

ПОЧЕЛА САСЛУШАЊА Жандарми осумњичени за пребијање Андреја Вучића се бранили на суду

6. фебруара 2015.

Суспендовани припадници Жандармерије, њих тројица који су осумњичених за напад на брата премијера и његово војно обезбеђење, јуче су у тужилаштву одбацили кривицу.
569925_zandrmi-na-sudu050215ras-foto-emil-conkic015_f
Од четворице жандарма саслушана тројица.
569924_zandrmi-na-sudu050215ras-foto-emil-conkic007_f
569923_zandrmi-na-sudu050215ras-foto-emil-conkic003_f
У Вишем тужилаштву у Београду јуче је почела истрага против седморице суспендованих жандарма Четвртог одреда Жандармерије у Нишу осумњичених да су на дан Параде поноса, 26. септембра 2014, напали Андреја Вучића, брата премијера Александра Вучића, двојицу припадника његовог обезбеђења из специјалне јединице “Кобри”, као и Предрага Малог, брата градоначелника Београда Синише Малог.
569926_16_f
Осумњиченима Предрагу Митровићу, Славку Стојановићу, Драгану Савићу, Далибору Ђорђевићу, Златку Гигићу, Бобану Лекићу и Митру Милосављевићу се стављају на терет кривична дела напад на војно лице у вршењу војне службе и злостављање и мучење.

Нервозни
Тројица саслушаних, као и њихов бранилац Александар Ћурчић (на фотографији десно) нису хтели да дају никаве изјаве, чак ни да се представе бројним новинарима. Жандарми су били видно нервозни, а њихов адвокат их је упозорио да не причају са новинарима. Чак су и приликом изласка из зграде Палате правде покушали да избегну фоторепортере.
Тројица јуче саслушаних, како сазнајемо, одбацила су наводе из кривичне пријаве. Јуче је у суду био и четврти жандарм, али он није саслушан.

Осумњичени су тврдили да су били вербално и физички нападнути у кордону. Пред судом су све време наглашавали да су поступали по закону и да су силу употребили да би четворицу тада њима непознатих мушкараца одвратили од покушаја да пробију кордон. Један од жандарма је само рекао да су “изложени прогону, а поступали су професионално и по закону”.

За данас је заказано саслушање преостале четворице осумњичених. Потом је планирано и саслушање Вучића, Малог и двојице припадника ВС.

Брутално иживљавање
Премијеров брат Андреј Вучић је у отвореном писму упућеном јавности одмах након инцидента изнео супротне тврдње од жандарма.
– Нас четворица ишли смо ка стану мојих родитеља у Крунској улици. У једном тренутку зауставили су нас припадници Жандармерије. Уредно су нас легитимисали и тада је избио инцидент. Ниједног тренутка нисмо покушали да одговоримо на брутално иживљавање жандарма, а Саше Јовановића је све време у руци имао службену легитимацију – навео је Вучић.

Извор: Блиц

Тренутно има 2 коментара

  1. aco каже:

    Јел истина да је тужиластво одбацило кривичну пријаву који је поднео заштитник грађана.Ови жандарми су остављени на цедилу.Страшно.

  2. rage каже:

    ovi ljudi su krvarili na kosovu a sad ih neki brat premijera pravi kriminalcima.ja se samo jedno pitam da se neko normalan legitimisao i predstavio kao brat premijera sto bi iko uradio ovo sto su zandarmi uradili.puna podrska kolegama iz zandarmerije.gigicu lakse je bilo ratovati na kosovu nego danas raditi.

Нема коментара.

Корисни линкови