29.11.2020

ПАЛИ НАСИЛНИЦИ Расветљен случај БРУТАЛНОГ ПРЕБИЈАЊА ПОЛИЦАЈАЦА, нападачи ухваћени док су планирали ново КРИВИЧНО ДЕЛО

25. јануара 2018.

Двојица мушкараца Влатко Тојагић (39) и Бојан Павловић (29), из Сремске Митровице, ухапшена су пре три дана у Бањалуци због покушаја убиства полицајца и командира у КПЗ „Сремска Митровица“, сазнаје „Блиц“.

Према нашим сазнањима, двојица су ухапшена након што је српска полиција расписала потерницу за њима због покушаја убиства полицајца Владимира Недељковића и Мирослава Мањоша, командира у КПЗ „Сремска Митровица“ у кафићу „Палата“ у Сремској Митровици, средином децембра прошле године.

Сумња се да су ухапшени Тојагић и Павловић били иницијатори батинања ове двојице мушкараца, и да су их са још неколико њих тукли, секли, али и пуцали у њиховом правцу.

– Павловић је, наводно, без икаквог повода почео да провоцира полицајца Недељковића. Затим се у причу умешао Влатко Тојагић и након краће расправе, наводно, први ударио полицајца Недељковића. Одмах су им у помоћ прискочили саучесници и настао је општи хаос – прича наш извор.

Како „Блиц“ сазнаје, Тојагић је одраније познат полицији због насилничког понашања, наношења тешких телесних повреда, а био је умешан и у послове са дрогом.

Према речима извора „Блица“, за њим је потерница била расписана, осим за дело тешко убиство у покушају, и за угрожавање сигурности и недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Он и Павловић су одмах након инцидента побегли у Босну.

Оперативним радом сремскомитровачке и бањалучке полиције ова двојица насилника ухапшена су прекјуче, а како наводи извор „Блица“, сумња се да су виновници и неколико тешких крађа на подручју Бањалуке.

Према речима нашег извора блиског истрази, са њима су ухапшени и М. М. (31) и З. К. (50) из Сремске Митровице, али су одмах пуштени.

– У претресима смо пронашли рукавице, црну фантомку, батеријске лампе, шрафцигере, чакије, црни руксак и друге предмете који се користе приликом кривичних дела – објашњава наш саговорник из бањалучке полиције.

Како каже наш извор, Тојагић и Павловић су после испитивања предати у надлежност Суда БиХ, док су друга двојица после саслушања пуштена на слободу.

До закључења овог броја Суд БиХ није донео одлуку да ли ће Тојагића и Павловића изручити Србији. Како сазнајемо, највероватније до тога неће доћи јер поседују двојно држављанство.

Извор: Блиц

Корисни линкови