21.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Откривен споменик погинулим припадницима МУП-а Србије

25. маја 2018.

Спомен обележје у знак сећања на припаднике МУП-а који су погинули на дужности откривено је данас у Новом Београду а венце су положили премијерка Србије Ана Брнабић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор полиције Владимир Ребић, градоначелник Београда Синиша Мали и председник удружења пензионера МУП-а Србије Владимир Алексић.

Beograd, 25.05.2018. – Spomen-obelezje pripadnicima Ministarstva unutrasnjih poslova poginulim na duznosti otkriveno je danas ispred SIV-a 3 u Beogradu. Spomen-obelezje su otkrili: premijerka Srbije Ana Brnabic, ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic, direktor policije Vladimir Rebic i gradonacelnik Beograda Sinisa Mali. (BETAPHOTO/vLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Премијерка Ана Брнабић је након полагања венца казала да подизањем спомен обележја Србија показује да поносно чува успомену на припаднике МУП-а.

„Њихова храброст је одлика полиције и њихова жртва није узалудна јер је Србија данас стабилна и безбедна земља”, рекла је она.

Премијерка је додала да ће Влада учинити све да обезбеди боље плате и услове за припаднике МУП-а.

„Ова Влада има циљ да данас будемо бољи и јачи него што смо били јуче, а и мало слабији него што ћемо бити сутра”, рекла је премијерка.

Министар Стефановић је рекао да то обележје приказује јединство људи у плавим оделима са својим народом и додао да Влада жели да покаже колико поштује њихову жртву.

„Пет стотина и осам припадника МУП-а дало је своје животе и ми им данас одајемо поштовање. Овим спомен обележјем желимо да им покажемо да нису заборављени”, рекао је он.

Стефановић је додао да више од два века припадници МУП-а брину о безбедности грађана Србије.

Откривању спомен обележја присуствовали су и министар за рад Зоран Ђорђевић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Извор: Политика

Корисни линкови