28.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ОН ЈЕ ИЗБО ПОЛИЦАЈЦА У РАКОВИЦИ: Прошле године насумично убадао пролазнике у центру града!

14. октобра 2016.
Марко К. (18) који је ухапшен због сумње да је у недељу увече у Раковици учествовао у нападу на припадника Интервентне јединице Владицу Митића (33), и прошле године је био у групи која је наоружана ножевима напала и повредила четворицу случајних пролазника у центру Београда.
marko-kostadinovic-policajac-napad-foto-fb-printscreen-1476205277-1009807
Он је је 10. августа са двојицом другова у два напада повредио четворицу младића. Напад се одиграо у Улици Луке Лазаревића на почетку Бранковог моста.

Нападачи су стајали на улици када су наишла двојица младића, Боривоје М. (19) и Никола Д. (19). Без најаве су скочили на њих и тада је један од нападнутих младића тешко повређен убодом ножа у доњи део леђа, док је други убоден у натколеницу.

Пролазници који су наишли током туче позвали су одмах Хитну помоћ. Нападачи су побегли пре доласка лекара, док су повређени младићи превезени у Ургентни центар, где су оперисани.
marko-kostadinovic-policajac-napad-foto-fb-printscreen-1476204459-1009811
Фото: Фацебоок Принтсцреен Фото: Фацебоок Принтсцреен
Након тога наставили су пут ка Филолошком факултету, да би на углу Кнез Михаилове и Рајићеве наставили су са дивљањем. Ту су насрнули на двојицу младића, Саву В. (19) и Андрију М. (18), и том приликом уболи једног, док су другом задали више удараца боксером.

Убрзо након другог напада они су ухапшени, и приведени код тужиоца где су саслушани у присуству родитеља јер су у том тренутку сви били малолетни.

Годину дана касније, Марко К. је био у групи од десетак младића који су напали полицајца Владицу Митића (33) у Раковици, при чему га је управо он убо у стомак и бутину.
marko-kostadinovic-policajac-napad-foto-fb-printscreen-1476204459-1009809
Фото: Фацебоок Принтсцреен Фото: Фацебоок Принтсцреен
Митић је био ван дужности и у цивилу када је нападнут, а како се испоставило након привођења осумњичених, он је нападнут грешком, а права мета је заправо био навијач и први комшија полицајца.

Осим њега идентификовани су и остали учесници, међу којима су двојица малолетника. Сви су припадници навијачких група.

Извор: Курир

Корисни линкови