25.11.2020

Одржана Скупштина Независног синдиката полиције

27. фебруара 2016.

Земун 27.02.2016.

minis 2

Данас је у хотелу Гранд Херц у Земуну одржана годишња Скупштина Независног синдиката полиције на којој су усвојени извештаји о раду као и финансијски извештај за претходну годину. Осим бројних делегата скуп је својом посетом увеличао и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Председавајући председништва НСП Велимир Лукић се на почетку излагања осврнуо на активности синдиката истакавши допринос НСП у изменама Закона о полицији, изради Посебног колективног уговора а посебно је указао на чињеницу да је потписивањем анекса полицијским службеницима омогућено коришћење свих повољности  из ПКУ за државне органе. Поред наведених активности исплаћена су сва вишегодишња дуговања подељене су нове униформе.

Након завршетка формалног дела Скупштине присутнима се обратио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић где је поред осталог рекао да ће Влада РС уложити напор да се  у наредном периоду повећају зараде запосленима у министарству.

Министар је истакао  да запослени који раде у отежаним условима  могу очекивати увећање накнаде на 1.800,00 динара.

Према речима Стефановића кабинет интезивно ради на набавци квалитетније опреме за полицију, као и обезбеђивање адекватних објеката за смештај и рад полицијских службеника и реновирање постојећих објеката.

Тренутно има 1 коментар

  1. Srdjan/Ciki Jovic каже:

    Gospodo. zelim da Vam skrenem paznju na jednu nepravdu koja se moze i nazvati diskriminacija. Naime. da pojasnim. posle smanjenja dvenice za angazovanje. ispa’uje se naknada za angazovanje u otezenim uslovima. Kada se angayuje zandarmerija isti pored navedena nakohndae imaju i dodatak koji se svime poznat da je znatn ovezi od ostlaih pripadnicka policije. Takodje kada se angazuje policija u okviru IJP oko migranata takodje imaju nadohandu i uvecanje keoficijenta 5% po danu maksimano do 20%. Jedni policijksi sluzvenici koji se angazuju u KZB imaju samo naknadu a nemaju uvecanja koeficijenta iako je svima poznato da su u KYB angazovnaje 15 do 20 dane neprekidno bez prava na posetu porodice a u ulslovima smestaja i terena na kome obavljaju posle da uopste ne govorima te ih tih rayloa pokusajte sa poslodavcem da ispravite navedenu nepravdu. jer svima je poznato sta znaci uvecenje keficijenta. Pozdrav. Srdjan/Ciki.

Нема коментара.

Корисни линкови