• 30 marta, 2022
  • 1811

Održan sastanak sa VD direktora policije Draganom Vasiljevićem

Održan sastanak sa VD direktora policije Draganom Vasiljevićem

Dana 30.03.2022.godine od strane predstavnika Nezavisnog sindikata policije presedavajućeg Predsedništva Veselina Nikolića, člana Predsedništva Nedžada Baltića i predsednika Izvršnog odbora Miroslava Savića, održan je sastanak sa VD direktora policije Draganom Vasiljević.

Predstavnici sindikata su izneli problem koji se odnosi na nedovoljan broj izvršilaca po svim linijama rada na nivou Direkcije policije, kao i problem kada su rukovodeća radna mesta u pitanju gde je takođe veliki broj upražnjenih radnih mesta što stvara dodatne problem u radu.

VD direktora policije Vasiljević je tom prilikom izneo da će nastojati da se popune upražnjena radna mesta,i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova novom sistematizacijom povećati broj policajaca tamo gde to bude potrebno.

Iznet je problem koji se odnosi na neosnovano pokretanje disciplinskih postupaka, gde su predstavnici sindikata izneli da pored težnje za međusobno razumevanje i dijalog , pojedini rukovodiici u dogovoru sa disciplinskim starešinama direktno nanose štetu budžetu Ministarstva unutrašnjih poslova. Zaključci o pokretanju disciplinskog postupka donose se uprkos činjenici da ne postoje validni dokazi za vođenje disciplinskog postupka. Disciplinske starešine pod pritiskom svojih rukovodilaca oglašavaju zaposlene odgovornim a nakon toga u drugostepenim postupcima i pred Upravnim sudom zaposleni budu oslobađeni odgovornosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o deci naših poginulih i ranjenih kolega, gde je veliki broj dece na taj nacin primljen u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova što je za svaku pohvalu. Predstavnici sindikata su izneli da je veliki broj naših kolega preminulo usled posledica izazvane korona virusom , i da su iza sebe i te kolege ostavile porodice. Nezavisni sindikat policije smatra da ne treba odvajati ni tu decu od dece ranjenih i poginulih kolega i da treba prema njima postupati na isti način.

Od strane VD direktora policije Dragana Vasiljevića preneto je da će MUP imati razumevanje za decu i od tih kolega i da u takvim situacijama treba uputitu blagovremeno zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za prijem u radni odnos.

VD direktor policije Dragan Vasiljević je izrazio zadovoljstvo posle sastanka i ocenio da je sastanak bio veoma konstruktivan. Zajednički smo razmatrali ideje koje mogu unaprediti položaj naših kolega.

Nezavisni sindikat policije, kao jedini reprezetativni sindikat, nastaviće da radi u interesu svih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao što je to do sada radio, a sve u cilju poboljšanja radno pravnog statusa zaposlenih.

Predsedništvo Nezavisnog sindikata policije

Slične vesti

ODRŽANA VANREDNA SKUPŠTINA KC DS I NM

ODRŽANA VANREDNA SKUPŠTINA KC DS I NM

Dana 05.10.2022. godine u 14,00 časova održana je vanredna Skupština KC DS…
Kupovina stanova pod povoljnijim uslovima

Kupovina stanova pod povoljnijim uslovima

Obaveštavamo zaposlene u MUP-u da je dana 04.10.2022. godine raspisan javni poziv…