03.12.2020

Одржан састанак Извршног одбора НСП-а ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗРАДУ НОВОГ ПКУ

13. новембра 2018.

Данас је у централи Независног синдиката полиције одржан састанак Извршног одбора на коме су главне теме биле припрема за израду ПКУ и разматрање примене новог Правилника за ИЈП.

Након формирања радне групе која ће се бавити питањем ПКУ, договорено је да се позив упути свим члановима НСП-а да се својим предлозима укључе у израду новог ПКУ-а. Уколико било који члан има примедбу на неку од ставки из текућег ПКУ-а или неке нове предлоге, потребно је да се обрати поменутој радној групи а преко својих синдикалних представника.

Једногласном одлуком за новог председника Одбора полиције опште надлежности изабран је Марјан Петровић уместо досадашњег председника Војислава Познановића.

Марјан Петровић (први здесна)

На састанку је усвојен и низ одлука синдикалних група и координационих центара, углавном везаних за промене у руководствима истих а било је речи и о протеклим спортским играма на Тари с’обзиром да се од тада до данас ИО није састајао. Закључак је да је организација последњих спортских игара и поред пар проблема била прилично успешна. Ускоро ће се почети и са припремом следећих игара и опште је мишљење да ће то бити прави спектакл имајући у види локацију и услове који ће обезбедити не само бољи комфор него и већи број учесника.

Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић је позвао присутне да се активније укључе у организацију дечије представе Снежана и седам патуљака која ће се одржати 08. децембра у Београдској арени. Независни синдикат полиције ће имати улогу домаћина тог дана за децу са Косова и Метохије као и децу свих погинулих и рањених колега!

Обезбеђено је 150 улазница а пре представе биће организован обилазак жандармерије у београдском одреду.

Такође је са представницима Београдске арене договорен велики попуст и за сву децу чланова нашег синдиката а са МУП-ом и превоз из унутрашњости на дан представе.

Ускоро ћемо на нашем сајту објавити детаљније обавештење у вези ове теме. 

Корисни линкови