25.11.2020

Одговор на увреде адвоката Прелевића

22. октобра 2016.

Изјава адвоката Боже Прелевића да је полиција девастирана у кадровском и сваком другом смислу може се окарактерисати само као злонамерна и тенденциозна. Означавање припадника   министарства унутрашњих послова као скупине неписмених и полуписмених људи који нису   сервис грађана, представља у најмању руку увреду за полицијске службенике који часно и поштено обављају свој посао и свакодневно свој живот излажу ризику како би очували мир и безбедност грађана.
velja-nsp
Председавајући председништва Независног синдиката полиције Велимир Лукић

Српска полиција стоји уз свој народ и ту је да му пружи пуну заштиту. Полицајци су ту да брину о својим комшијама и свима који се на било који начин осећају угроженим. Зато је изјава   адвоката Прелевића у којој позива грађане да не пријављују кривична дела, веома опасна и он би као адвокат требало да буде свестан да овакви непромишљени ставови не могу донети ништа добро грађанима Србије. Питамо се који је интерес Прелевића да урушава углед полицији, посебно сада када смо сведоци да сва истраживања указују да поверење грађана у полицију расте.

У полицији раде у највећем броју случајева часни и поштени људи који су свој живот посветили борби против криминала и осигурању безбедности грађана. Изузетака, као и у свакој друштвеној сфери има, али полиција је одлучна да се са криминалом и корупцијом у својим редовима обрачуна и није нам најјасније зашто то некоме смета.

Независни синдикат полиције пружа пуну подршку Министарству унутрашњих послова у намери да се обрачуна са криминалом у полицијским редовима, јер они који прљају полицијску   значку не заслужују да се баве овом часном и можда најтежом професијом у овом тренутку.

Независни синдикат полиције

Тренутно има 1 коментар

  1. Srdjan каже:

    A sta ce cenjeni sindikati da ucine povodom najave otkaza radnicima po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima ? Mislim, doduse ionako nisu ni do sada prstom mrdnuli za te ljude koji tako rade po 5.. 10 ili vise godina, bez odmora.. bolovanja.. putnih troskova.. itd. Kada ja pitam predstavnike NSP-a koji kod mene u hotel na Bezaniju dolaze da spavaju.. uz osmeh mi kazu da ne znaju ni sta ce sa njima biti. Gospodo, ako ja kao ugovorac dobijem sut kartu posle 9 godina tako nakaradnog i polulegalnog angazovanja, necu dobiti nista od poslodavca, a stalni radnik je po tom pitanju maksimalno obezbedjen… i otpremnina.. i razni drugi dodaci, a ja i moje kolege ugovorci koji dobijemo sut kartu.. 10-hiljada sa biroa mesec ili dva..i snalaste se, i to posle toliko godina rada.. diskriminisani do maksimuma svo to vreme. Ja vas kao clan koji sam uplacuje clanarinu u banci pitam.. zasto ne iznesete nase probleme ministru.. drzavnim sekretarima.. itd. ?? Da li gospodin Stefanovic zna da mu u Ministarstvu rade polulegalno angazovani radnici.. i to, kao sto rekoh, po 5..10 i vise godina , bez osnovnih prava ? Da li ga je neko upoznao da tamo negde u nekom sektoru postoje radnici koji imaju samo 5 dana odmora godisnje..i to neplacenog, i koji nemaju pravo na bolovanje..jer je i ono neplaceno. Pregledam vam redovno sajt.. i vama i ostalim sindikatima, i uglavnom se bavite vise glupostima nego realnim problemima. Nas niko ne spominje. Toliko ste imali sastanaka tamo gore.. i nijednom recju da nas pomenete.. nikada. Nikada vam tema bili nismo ovde. Niko nas ne pita ni kako se snalazimo.. ni kako prevoz placamo.. kako se hranimo na poslu.. i kako bolujemo kad smo bolesni. Velika je sramota i greota sto o tome cutite….. Blago Ministru sa takvim sindikatima.

Нема коментара.

Корисни линкови