03.12.2020

ОДГОВОР МУП-a НЕЗАВИСНОМ ПОЛИЦИЈСКОМ СИНДИКАТУ СРБИЈЕ

27. новембра 2015.

Свакодневно оглашавање појединих полицијских синдиката, који неосновано и без аргумената критикују све потезе Министарства унуштрашњих послова, и оне који су у интересу запослених попут исплате дуговања за превоз, основано наводи на питање шта то заиста смета синдикалним вођама.
policija-1337251935-163134
Руководство Независног полицијског синдиката Србије ниподаштава напоре које МУП чини како би се запосленима у Министарству исплатила дуговања која су се гомилала у претходном периоду.

Чија то права заступају синдикалне вође, ако извргавају руглу потезе којима се решавају дуговања према радницима, а борба за права радника су у бити деловања синдиката. Нису се бавили запосленима и њиховим правима, све док су њихови лични апетити били задовољавани и ситни интереси испуњавани. Нису били тако громогласни када су полицајци били без униформи, када им нису ислаћивана дуговања за превоз, када полицијски службеници у Копненој зони безбедности нису имали адекватну опрему и оклопна возила.

Да ли синдикалним вођама смета увођење реда и каријерног напредовања у полицији, борба против корупције и реформе?

Од доласка на функцију, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановића решава проблеме који су се гомилали у претходном периоду и сваком поштеном и одговорном полицајцу јасно је да нешто што је годинама уназад било под тепихом, не може бити решено преко ноћи.

Обећали смо нове униформе полицијским службеницима и оне су подељене. Започели смо са исплатом дела заосталих дуговања на име накнаде за превоз запосленима и до краја године измирићемо све обавезе по том основу, а оне су износиле око две милијарде динара.

Извор: www.mup.gov.rs

Тренутно има 1 коментар

  1. Goran каже:

    Nove uniforme koje su podeljene su katasrofalno loše. Materijali su loši, boja na pantalonama i košuljama bledi, kroj pantalona loš i loš materijal uloška jakne. Generalno izgled i kvalitet uniforme je potpuno neadekvatan za izgled i rad policije a gledano iz daljine ne uočava se da li je na ulici policajac, komunalni policijac ili neko uniformisano lice nekakvog obezbeđenja. Takođe se ne uočava i saobr. policija jer se prslucima meša sa radnicima na putevima koji izvode radove kao i sa drugim službama koje takođe u određenim uslovima nose prsluke na putevima. Osim ovoga uniforma je tamna i neuočljiva naročito noću, policajac u raskrsnici je neuočljiv a policajac bez šapke, neuočljiv i bez jasnog obeležja nije policajac i mislim da je rejting policije dodatno opao sa novim uniformama što govore i pojedini komentari građana na ulici da lošije izgledamo nego ranije, da uniforma nije adekvatna za policiju jer uniforma policajca na ulici predstavlja državu i da nas mešaju sa drugim službana.

Нема коментара.

Корисни линкови