27.11.2020

Одговор Европског комесара

5. јануара 2015.

Од /        Генерални секретар ЦЕСП – е .ЕУ

За  /        ЦЕСП-а – НСП –СЕКРЕТАРИЈАТ

Датум/   30.12,2014. год. Време 10.18

Приоритет / Највиши
cesp
Драге колеге ,

У прилогу вам достављамо одговор који смо данас примили редовном поштом од комесара Авропулоса, а у вези са процесом проширивања.

Ми настављамо са праћењем ваше ситуације.

Асистент Брижит Фракон

П/О  Жерар Гренерон

Генерални секретар ЦЕСП-е

Прилог/ Европска комисија

Шеф Кабинета госп. Димитрис Аврамопулос

Комесар за миграције , домаће послове и грађанство

 

Драги  госп. Гренерон,

У име комесара Аврамополуса  желим да вам се захвалим на вашем писму , а у вези са увежбањем и спровођењем  колективних права Независног синдиката полиције и власти Србије.Писмо сам проследила Кабинету комесара Хана , одговорног за подручје проширења који ће на писмо и одговорити.

У оквиру политике проширења, Комисија је пажљиво пратила имплементацију круцијалних реформи у Србији и наставиће да је вреднује ако политичка, социјална и економска права буду и даље  испоштована у пракси.

Комисија посебно придаје велики значај унапређењу Српских полицијских снага и њиховој даљој професионализацији , с посебним освртом на што ефикаснијој борби против претњи и организованог криминала. Комисија верује да ће нови приступ  процесу преговарања који наглашава поштовање правне регулативе  Поглавља 23. Право и основна права и  24. Правда , слобода и безбедност представљати важно средство које ће допринети  неопходним структуралним променама.

 

Диана Шмит

Корисни линкови