26.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПУТНЕ ТРОШКОВЕ 23.11.2015.године

23. новембра 2015.

Поштовани чланови НСП и остали запослени у МУП,

Част и задовољство нам је да вас обавестимо да ће од сутра 24.11.2015.године почети исплата прве транше дуга за путне трошкове у износу од 500.000,000 динара (три путна трошка) која ће бити исплаћивана до краја недеље.
novlogo11
>>Овом приликом морамо да похвалимо Сектор за финансије МУП чији су запослени током викенда извршили обраду заосталих дуговања како би се испоштовала динамика исплате која је договорена са министром др Небојшом Стефановић<<.

Желимо вам да у здрављу и срећи потрошите ваш новац, уз сазнање да ћете и у децембру 2015.године добити остатак дуга.

ВАШ НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ!!!

Тренутно има 3 коментара

  1. ljuban каже:

    KAD BI ISPLATILI I KAMATU KAO STO ZA SVE NAPLACUJE DRZAVA ONDA BI TEK BILI POSTENO A OVAKO NIKAD NIJE I NECE BITI POSTENO,U SVAKOM SLUCAAJU HVALA I ZA OVO AKO DAJU

  2. Srdjan каже:

    Ovaj komentar je nevezan za postojecu temu, ali je vezan za prava zaposlenih.. i to onih zaposlenih koji su od strane poslodavca odnosno MUP-a diskriminisani po svakom osnovu.. a od strane sindikata zaboravljeni..iako medju tim zaposlenima ima i clanova sindikata. Radi se o radnicima angazovanim po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima..u Upravi za poslove ishrane i smestaja. Ti radnici nemaju pravo na bolovanje, na normalan godisnji odmor, na troskove odlaska i dolaska sa posla, placeni smenski i nocni rad…a da ne pominjemo cinjenicu da veliki broj njih na taj nacin radi pet ili vise godina, bez osnovnih radnickih prava koje ostali..stalno zaposleni imaju. Uvek su postojali besmisleni razlozi unazad 10 godina zasto se tim radnicima ne omoguci stalno zaposlenje, a preko veze i ispod zita je poslodavac primao koga je stigao. Zbog cega ovaj a i drugi sindikati zmure na ovu nepravdu koja se godinama cini ovim jadnim ljudima ?? Koliko godina treba da prodje da bi se nekome ukazala paznja, nekome ko svoj posao u vecini slucajeva odgovornije i savesnije obavlja nego vecina Stalno zaposlenih u ministarstvu. Zasto zatvarate oci pred ovom sramotom ??? Zarada radnika po osnovu ovog ugovora je izmedju 18 hiljada i 28 hiljada dinara..zavisno od visine satnice i broja dana u mesecu, a u vecini slucajeva je oko 200 eura ili manje od toga. Pri ovome se mora navesti cinjenica da ta zarada prilikom preklapanja dva ugovora ume da kasni po 20 dana.. kao sto je to bio slucaj sa Majskom zaradom. Da li je moguce da su sindikati toliko nemocni po ovom pitanju.. da imaju toliku dozu straha od poslodavca..da ne smeju da iznesu ove nase probleme ministru ili kome vec. Primera radi, zaposleni koji je angazovan na ovakav nakaradan nacin.. a koji recimo stanuje na periferiji Beograda..u nekoj od prigradskih opstina…mora za mesecnu markicu da izdvoji izmedju 3 i 5 hiljada dinara, pa stoga..ako mu je mesecna zarada oko 22 hiljade…dolazi se do zakljucka da isti rade za cifru koja se krece izmedju 17 i 20 hiljada dinara…cesto i manje. Mora se naglasiti i cinjenica da je veliki broj ovih radnika angazovan u Obrenovcu proslog proleca..zbog posledica majskih poplava. Neka ovi podaci i cinjenice sluze na cast i poslodavcu koji ne haje.. i sindikatima koji cute.

  3. Milutin Stosic каже:

    Kada je u pitanju dolazak odlazak sa posla sve je u redu kod radnika koji imaju fiksno radno vreme, bez pripravnosti. Ali kada su u pitanju radnici koji imaju pripravnost po rasporedu dezurstva (kao npr. OSL u PU Vranje), a desava se da budu pozivani po vise puta u toku dana ili noci (posle regularno odradjenog radnog vremena od 8. sati), onda doslovno tumaceci PKU i Zakon o radu, nama sleduju putni troskovi ne samo za 22 radna dana. Vec nas sleduje mnogo vise, tj. za svaki dolazak i odlazak sa posla, racunajuci i one posle regularnog radnog vremena. Posto PKU i Zakon o radu pominju samo „za dolazak i odlazak sa posla“ i nigde se ne ogranicava to pravo na jednom u toku dana, smatram da se to odnosi na svaki dolazak i odlazak pojedinacno. Zanima me vase misljenje, kao i misljenje sindikalnog advokata.

Нема коментара.

Корисни линкови