02.12.2020

ОБАВЕШТЕЊЕ

27. септембра 2014.

Поштовани чланови Независног Синдиката Полиције и Социјално Полицијског Фронта, као и сва запослена лица у Министарству Унутрашњих Послова који сте ступили у штрајк, још једанпут вас обавештавамо и истичемо да у случају да будете ангажовани на посебном задатку-обезбеђењу јавних скупова током предстојећег викенда, поступите по нашој препоруци од  26.09.2014. године и слободно искажите оно што вам по слову закону припада, а то је да сте у штрајку у који сте ступили слободном вољом.tumbnsp

У складу са горе наведеним немате законску обавезу да идете на извршење посебног задатка – ИЈП јер се налазите у штрајку и да је право на штрајк јаче правне снаге од права на окупљање,који је у конкретном случају предвиђен током викенда као планирана активности, и истовремено ће правни тим сваког  КЦ НСП као и правни тимови синдиката који су ступили у штрајк одмах покренути одговарајуће кривично-правне поступке у циљу утврђивања евентуалне кривично-правне одговрности против одговорних лица у МУП-у. која буду кршила ваше Законом и Уставом загарантовано право на штрајк.

 

Председник штрајкачког одбора
Велимир Барбулов

 

PDF-dokument

Тренутно има 4 коментара

 1. niki каже:

  mnogo vam je los ovaj strajk. Kolege krecu za bg, jer niko od predsednika sg ne sme da kazu da niko nece da ide, pa kolege cutke krecu, jer misle kad se sindikalci plase od staresina, sta onda preostaje obicnim policajcima

 2. Ivica каже:

  Samo zajedno možemo ostvariti svoja prava koja nam zakonom pripadaju ,a koja su nam od strane poslodavca uskraćena. Obećanjima nemožemo prehraniti svoje porodice.Zato samo napred,hrabro,do ispunjenja svih zahteva….

 3. milos каже:

  treba da podnesete kp protiv komadanta zandarmerije,na prvom mestu

 4. micko каже:

  Interesuje me da li ce se neko setiti da podnese krivicnu prijavu protiv gospodina koji je vece pre pocetka strajka na medijama iznosio pretnje policajcima govoreci da ako neko nece danas da radi, ne mora ni sutra i da nikom nije zakonom zagarantovano da mora da radi u policiji.

Нема коментара.

Корисни линкови