01.10.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ОБАВЕШТЕЊЕ 25.11.2015.године

25. новембра 2015.

Обавештавамо вас да смо у циљу превазилажења проблема око самовољног тумачења Правилника о условима за остваривање права на накнаду трошкова за долазак и одлазак са рада у МУП, од стране појединих ПУ дана 25.11.2015.године одржали састанак у Сектору за финансије МУП.
novlogo11
Циљ састанка био је да се усагласи једнобразно тумачење које ће бити прослеђено у виду инструкције свим ПУ и као такво бити примењено.

У петак 27.11.2015.године одржаће се нови састанак до када Сектор финансија МУП треба да припреми Предлог инструкције о чему ћете бити благовремено обавештени.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

Тренутно има 3 коментара

  1. Dalibor Pavlov каже:

    Поштовани, надам се да ћете изаћи пред послодавца са предлогом да се путни трошкови плаћају по броју долазака на посао а не по броју радних дана, што је посебно изражено код криминалистичких полицајаца у стању приправности који су у ситуацији да понекад долазе на посао по два па и више пута, ван редовног радног времена а ради извршења неког службеног посла. Поздрав.

  2. gocko каже:

    Gospodo sindikalci, reprezentativni i ovi drugi, sta je bilo sa nacrtom Zakona o policiji. Dokle se stiglo, da li su uvazene primedbe od strane svih sindikata, poimence koji je sindikat sta predlozio, sta je prihvaceno i ako nije zasto. Ljude interesuje koji su prikraju radnog veka a koji su izgubili zdravlje, pod kojim uslovima ce otici u zasluzenu penziju. Koliko se placa bolovanje itd. Nije isto biti na ulici i sedeti u kancelariji i uy to primiti istu platu. To interesuje sve zaposlene

  3. Milutin Stosic каже:

    Ja ne znam da li ste do sada obavesteni, ali u PU Vranje se krsi, ili bolje receno selektivno primenjuje PKU. Naime, UOSL se isplacuje uglavnom sve sto ih sleduje, osim prekovremenog rada. Ali kada je rec o OSL, onda se PKU uglavnom krsi. Placa se samo nocni rad i rad za vreme praznika, ali se pojedinim radnicima povremeno priznaje i placa prekovremeni rad, dok je za ostale to misaona imenica o kojoj i ne smeju naglas da razmisljaju da ne bi dosli pod udar staresina i nadredjenih. Kada je rec o pripravnosti (sve ovo sto pisem odnosi se samo na OSL), nijednom od potpisivanja PKU, nikome od nas nije isplacen ni jedan jedini dinar po ovom osnovu. Rad NSP u PU Vranje je u totalnoj blokadi, jer vec dve godine ne bavi se zivotnim pitanjima radnika, vec samo radi u interesu nacelnika. Od kako je predsednik NSP u Vranju Marjan Petrovic postao, prvo vd komandir, a potom i komandir PS, od tog momenta je organizacija NSP presla u stanje hibernacije. Clanstvo je sve nezadovoljnije, a ako se nastavi sa ovakvim nacinom rada i pristupom problemima radnika, bojim se da ce poceti naglo osipanje clanstva. Ovo pisem zato sto sam zabrinut za NSP (ciji sam clan od samog osnivanja). Jer gore od neisplacivanja zaradjenog novca, gore je samo slektivno isplacivanje (miljenicima i poltronima), sto postenog radnika zna dovede do ogorcenja. Posebna prica je sve ovo sa migrantima i krizom nastalom u vezi sa njima. Naime, pre godinu i vise dana dok smo se mi, radnici PU Vranje sami borili sa navalom i vise hiljada imigranata dnevno, ostatak Srbije je mirno spavao. Sve dok migramti nisu okupirali Beograd. One silne stotine radnih sati prekovremenog ne samo da nam nisu isplacene, vec nam nisu dati ni slobodni dani koji nam pripadaju po PKU. A kada je poceo sa radom centar u Presevu, poslate su na desetine radnika MUP-a po svim linijama rada pa cak i akademci. I sve bi bilo u redu da nije ocigledna selektivnost u vezi sa placanjem od strane MUP-a. Svima koji su upuceni placen je i smestaj, prevoz, ishrana kao i dnevnice ( akademci naprimer za 10. dana dobijaju po 20.000 dinara a i nisu radnici MUP-a vec su na nekoj vrsti „prakse“), dok maticni radnici koji rade isti posao ne dobijaju nista od svega toga. A smatram da i nas sleduje makar jedan obrok i dnevnica, jer to nije redovan posao policije, vec je u pitanju vanredna situacija (bez obzira kako Vlada to nazivala) te i nama sleduje isti sto i upucenim radnicima. Puno pozdarava rukovodstvu NSP, i nadam se da ce neko procitati ovaj tekst, razmisliti o svemu napisanom, i upozoriti nadlezne u MUP-u na navedeno krsenje PKU i Zakona o Radu prema OSL u PU Vranje.

Нема коментара.

Корисни линкови