27.11.2020

Извештај са месечног састанка Радне групе (јули 2015.)

10. јула 2015.

Дана 10.07.2015.год. са почетком у 08.00 часова у згради СИВ 1 одржан је редован месечни састанак представника МУП, на челу са државним секретаром Милосавом Миличковићем и представника Независног синдиката полиције на челу са председавајућим Велимиром Лукићем.
novlogo11
У вези Правилника за надокнаду за долазак и одлазак са рада, договорено је да се у наредном периду достави детаљније упутсво којим ће се ближе одредити нејасне ситуације како би се уједначила примена у свим полицијским управама у погледу једнаких права запослених.

 Што се тиче члана 6 Посебног колективног уговора, који се односи на распоред рада, Независни синдикат инсистира на стриктној примени истог, односно да се распоред прави на петодневном нивоу, а само у изузетним околностима, у складу са потреба службе изузетно на 48 часова.

 У вези Закона о полицији обавештени смо да још увек нема усаглашеног предлога у односу на јавну расправу. Усаглашени предлог се очекује ускоро и биће нам достављен како би сазнали шта је усвојено од наших примедби.

 О повраћају на рад у министарство, колега који су ослобођени у кривичном или дисциплинском поступку или неосновано  остали без посла, обавештени смо да је за сада двадесетак колега у процесу пријема ,  док се за остале врше провере.

 На састанку је државни секретар упознат са проблемом недоследне примене  ПКУ у погледу приправности, углавном колега из ОКП, у појединим полицијским управама. Договорено је да се изврши увид и наложи онима који то не евидентирају и не обранучавају  да почну са доследном применом ПКУ за полицијске службенике.

Независни синдикат полиције

Тренутно има 4 коментара

 1. Dalibor Pavlov каже:

  Поштовани, у вези Правилника за надокнаду за долазак и одлазак са рада, предлажем да са послодавцем усагласите одређене детаље који се тичу запослених који су у обавези да, када за тим постоји потреба, долазе и ван редовног радног времена на посао, једном или више пута у току дана. Пошто се сада путни трошкови исплаћују у зависности од броја радних дана које је пол. службеник имао у току месеца, предлажем да се то коригује у том погледу што ће се исплата вршити у зависности од БРОЈА ДОЛАЗАКА на посао у току обрачунског периода, а не броја радних дана. Сматрам да ће се таквим начином исплате остварити једнакост права запослених који морају да долазе на посао и ван редовног радног времена са онима који немају такву обавезу. Поздрав.

 2. Aleksandar каже:

  Dali se moze videti,saznati spisak kolega koji su u procesu povratka na posao i za koje se vrse provere?

 3. Aleksandar каже:

  Dali se moze videti, saznati ko je na spisku za povratak u sluzbu i za koga se rade provere? Ja sam jedan od onih kolega koji su ostali bez posla 2008 god, dok je Jocic bio ministar.

 4. plavi каже:

  Pozdrav kolegama i sve najbolje u daljem radu.Imam jedno pitanje a to je koja je starosna granica za pripadnike IJP. Postavljam ovo pitanje iz razloga što se ovih dana pozivaju kolege koji su 40 i više godina starosti da pristupe u IJP dok se pojedini dosta mladji (35, 36 godina) zaobilaze. Unapred hvala.

Нема коментара.

Корисни линкови