27.11.2020

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Комунални полицајци зарађују више од обичне полиције!

8. фебруара 2015.

Не само да овај орган власти, на велико незадовољство народа, постоји, већ његови припадници имају и веће плате од правих полицајаца, и то до 30 одсто!
Komunalna-policija-policija-620x350
Комунална полиција, која се из милоште назива и “млађом сестром полиције”, осим бројношћу и немилосрдношћу појединих у њеним редовима, може се похвалити и већим платама од оних које има редовна полиција.

За разлику од чувара реда и мира, чије су плате око 43 000, они који (би требало да) буду десна рука различитих градских инспекција за свој посао добијају накнаду од 56 000.

ПРИВОЂЕНА ДЕВОЈКА ТУЖИ КОМУНАЛНУ ПОЛИЦИЈУ: Преживела сам тортуру (ВИДЕО)

На сајту синдиката полиције и полицијских припадника, њихов председник Блажо Марковић објавио је писмо у ком се симболично пита “ко коси, а ко воду носи“.

БАХАТИ КОМУНАЛНИ ПОЛИЦАЈАЦ: Пи*да вам материна, тек ће да вам пукне филм (ФОТО)

Алудирајући у наслову саоштења на важност надлежности комуналне полиције или не, тек, Марковић наводи да “припаднике МУП-а, а посебно његов униформисани састав, највише вређа апсурд да су плате комуналних полицајаца веће од плата припадника МУП-а, иако се они не упуштају у ризичне интервенције, не хапсе наоружане криминалце већ приводе девојке са лисицама на рукама које се шверцују по превозу”.
komunalna-policija-5-670x893
Осим неоправданости већих плата за оне који се не боре против криминалаца, дилера и силоватеља, већ непрописно паркираних возила, графита, смећа и шверцера, али оних у ГСП-у, Марковић истиче и да се са великим платама не исцрпљује списак привилегија које имају комунални полицајци.

– Предвиђено је запошљавање 800 нових „комуналаца“ само у Београду, док су у исто време редови београдске полиције годинама 30-40 одсто непопуњени, јер вечито нема пара за пријем нових полицајаца. Слично је и са опремањем комуналне полиције – новим униформама, службеним возилима итд. – истиче Марковић.

Извор: Телеграф

Тренутно има 2 коментара

  1. miljan каже:

    i sta cete preduzeti povodom toga?
    I opet pitam sta je sa kolekvnim ugovorom,posto vec prete da ce nas kaznjavati za rezultate rada

  2. miljan каже:

    i sta cete preduzeti povodom toga?
    I opet pitam sta je sa kolekvnim ugovorom,posto vec prete da ce nas kaznjavati za rezultate rada.

Нема коментара.

Корисни линкови