• 17 марта, 2021
  • 318

НСП Зајечар – Састанак са председником општине Бољевац

Дана 14.10.2021. године, делегацију Независног синдиката полиције, Координационог центра Зајечар,  председника КЦ Игора Стојадиновића и председника СГ ПИ Зајечар Срђана Станковића, примио и уприличио је председник општине Бољевац Небојша Марјановић.

Ово је други састанак у текућој години са председником општине Небојшом Марјановићем. Делегација НСП КЦ Зајечар први састанак је одржала пре тачно шест месеци, када је иницирано питање проналаска модела и начина за финасирање пројекта адаптације унутрашњег простора објекта Полицијске станице у Бољевцу. Председник општине на овом састанку упознао је делегацију да су органи локалне самоуправе у међувремену извршили потребне провере власничког стауса објекта и утврдили да не постоје правно-имовинске сметње за спровођење предметне адаптације. Такође је презентовао, да је од стране стручних лица остварен увид у просторије које је потребно у станици адаптирати и да је изведен основни предрачун са потребном динамиком радова. На основу оствареног увида у објекту на другом спрату је потребно извршити замену столарије, подова, унутрашњих врата и молерско-гипсарске радове. Представници стручних служби општине Бољевац,  исказали су пуну спремност на изналажење законом спроводљивог начина финасирања предметних радова, а менаџмент општине исказао је вољу и спремност за укључивање и локалних  привредних субјеката.  Делегација НСП-а је такође исказала спремност за помоћ и подршку у мери која је синдикату доступна и истакла важност предметне санације објекта. Обе делегације су се сложиле да се ради о монументалном објекту, грађеном у периоду између два светска рата и да исти има велики историјски а и локални значај.

Председник општине Небојша Марјановић исказао је и велику захвалност Министарству унутрашњих послова на челу са министром Александром Вулином, који улажу максималне напоре на организовању и спровођењу едукације нових безбедносних снага и да очекује да ће у ПС Бољевац, веома брзо ступити на дужност млади полицијски службеници који ће допринети наставку спровођења мера и радњи на све укупној позитивној безбедности на подручју општине.  Сходно томе општина Бољевац потрудиће се да веома брзо предузме све неопходне мере и радње на стварању што квалитетнијих услова за несметан рад и боравак запослених у ПС Бољевац.

Представници НСП-а, исказали су велику захвалност одборницима скупштине општине Бољевац што су на седници одржаној дана 30.09.2021. године, донели одлуку да парк у центру Бољевца добије име колеге Радована Главинића,  који је страдао 1993 године приликом извршења посебних службених задатак у оружаном сукобу на подручју бивше СФРЈ на простору Републике Српске.

Састанак је завршен обостраним задовољством и жељом да следећи сусрет буде убрзо, приликом почетка радова на адаптацији ПС Бољевац.

Сличне вести

Обавештавамо чланове НСП да је потписан Протокол о сарадњи са  Универзитетом „УНИОН – НИКОЛА ТЕСЛА“

Обавештавамо чланове НСП да је потписан Протокол о…

Обавештавамо чланове НСП да је потписан Протокол о сарадњи са  Универзитетом „УНИОН…
ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У СОПОТУ

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У СОПОТУ

Дана 24.02.2024. године на позив министра унутрашњих послова Братислава Гашића, испред Независног…
Сретење-Дан државности Републике Србије

Сретење-Дан државности Републике Србије

Независни синдикат полиције својим члановима и свим запосленима у министарству жели срећан…