• 28 maja, 2022
  • 1036

NSP učesnik velike tribine kao gost Makedonskog policijskog sindikata

NSP učesnik velike tribine kao gost Makedonskog policijskog sindikata

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije su dana 28.05.2022  godine učestvovali na tribini u organizaciji Makedonskog policijskog sindikata na temu “ Krivično – pravna i prekršajna  zaštita zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Agenciji za nacionalnu bezbednost, Upravi finansijske Policije“ .

Tribina je održana u hotelu Kontinental u Skoplju. Ovoj tribini su prisustvovali ministiri unutrašnjih poslova, ministar pravde,  direktor agencije za nacionalnu bezbednost, sudije, profesori pravnog fakulteta, stručnjaci iz oblasti prava i bezbednosti, predstavnici  policijskih sindikata 18 zemalja, nevladine organizacije.. .

Sam značaj ove  tema je izazvao  veliku pažnju kod učesnika u diskusiji i da zaključke ove tribine treba implementirati što hitnije  u novom Krivičnom zakonu, Zakonu o policiji, kao i Kolektivnom ugovoru, a sve u cilju veće zaštite zaposlenih, a naročito policijskih službenika.  Takođe, treba nastaviti sa praćenjem  i analaziranjem krivičnih dela i prekršaja napada na OSL kao i sa daljim diskusijama na ovu temu a sve u cilju brže i efikasnije zaštite OSL.

Na fotografiji Predsedavajući predsedništva NSP Saša Dimitrijević (prvi s leva) i do njega, član predsedništva Milan Marković

Ovom događaju naš sindikat su predstavljali Predsedavajući predsedništva Saša Dimitrijević, članovi predsedništva Milan Marković i Dejan Pavlović, predsednik IO Miroslav Savić i generalni sekretar Ivan Krstić.

Pored njih, Makedonski policijski sindikat je istim povodom ugostio i rukovodstva KC Niš, KC Kikinda i KC Subotica takođe potpisavši sa njima memorandum o saradnji.
 
 

Slične vesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Kragujevac, pripadnici Odreda Žandarmerije u Kraljevu…
Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…