14.septembar 2021.

NSP u poseti Zaječaru ČAK PET SASTANAKA U DANU!

Danas je deo rukovodstva Nezavisnog sindikata policije posetio Zaječar i okolinu i održao čak pet sastanaka. Prvo je potpisan ugovor sa MTS-om a zatim je održan sastanak sa funkcionerima sindikalnih grupa KC Zaječar. Usledio je sastanak sa načelnikom PU Zaječar, a odmah nakon tog i sastanak sa SVS Zaječar. Poslednji sastanak održan je sa nadležnima na graničnom prelazu Vrška Čuka.

10:00 časova – Potpisan do sadanajpovoljniji ugovor sa MTS-om

Član IO NSP i predsednik KC Zaječar Igor Stojadinović u prisustvu predsedavajućeg predsedništva NSP Veselina Nikolića potpisao je ugovor sa regionalnim menadžerom MTS-a, koji prema rečima Stojadinovića nudi dvostruko bolje povoljnosti članovima sindikata.

Očekuje se da iste povoljnosti uskoro budu ponuđene i ostalim koordinacionim centrima, odnosno svim članovima sindikata.

11č – Sastanak sa predsednicima sindikalnih grupa KC Zaječar

Pored pomenutih Nikolića i Stojadinovića, sastankom su rukovodili i član predsedništva NSP Saša Dimitrijević i predsednik KC MUP Goran Lazić. Osam predsednika sindikalnih grupa KC Zaječar, imalo je priliku da iznese svoje viđenje rada sindikata i odnose sa poslodavcem.

Na kraju je dogovoren plan i strategija za buduće delovanje NSP-a u ovom koordinacionom centru.

12č – Odlična saradnja sa načelnikom PU Zaječar

Načelnik PU Zaječar Saša Stanimirović, primio je funkcionere našeg sindikata kojima se pridružio i predsednik NSP SG Zaječar Srđan Stanković. Tema sastanka je bila je aktuelna problematika u PU Zaječar i saradnja sa NSP-om. Naše rukovodstvo je stavilo akcenat na uvažavanje reprezentativnosti NSP-a, prema rečima Stojadinovića, saradnja sa načelnikom je odlična i svi problemi se rešavaju u hodu.

13č – Sastanak u SVS VSB Zaječar

Nakon sastanka sa načelnikom PU Zaječar, usledio je i sastanak sa komandantom SVS VSB Zaječar Igorom Dimitrijevićem. Uslovi rada su ovde dobri jer je vatrogasni dom nov a nedavno je dobijeno i novo vozilo. Ipak, da bi uslovi rada bili u potpunosti zadovoljeni, potrebno je opremiti kuhinju, dostaviti kasete, krevete…

Radno-pravni odnosi kao i odnosi sa sindikatom su na dobrom nivou, a predstavnici sindikata su obećali da će pokušati da pomognu u nabavci navedene opreme.

14č – Granični prelaz Vrška čuka

Poslednji sastanak za danas održan je u stanici granične policije Vrška čuka gde je rukovodstvo NSP dočekao je vd. komandira stanice Bojan Đorđević. I ovde je bilo razgovora o tekućim problemima i uslovima rada kolega, a predsedavajući predsedništva NSP Veselin Nikolić uručio je ispred sindikata Đorđeviću četiri mobilna telefona kao pomoć u komunikaciji zaposlenih na terenu.

Ovaj sastanak je završen u 15 časova a naši funkcioneri prema planu putuju dalje u Bor gde će se sutra sastati sa predstavnicima NSP-a u tom gradu kao i predstavnicima poslodavca.

1.138
image_printPrint
Share this post on: