1. decembar 2021.

Novogodišnja poseta ministra Vulina Nezavisnom sindikatu policije

Danas je u centrali Nezavisnog sindikata policije održan novogodišnji koktel rukovodioca organa sa kratkim osvrtom na proteklu i planovima za narednu godinu. Nakon sastanka u goste su nam došli ministar Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra Vladimir Ilić,  pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević,  šef Kabineta ministra Mile Radivojević i  načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Ministar je funkcionerima kao i ostalim članovima Nezavisnog sindikata policije čestitao predstojeće praznike i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Ministar je na temu izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti rekao da će biti izmenjen način konkurisanja, i da će između ostalog biti formirana komisija u kojoj će učestvovati i sindikat.

Naveo je da će januarska plata biti povećana za 7% .

Predsednik KC Smederevo Branislav Jovanović pitao je ministra da li će biti prevremenog penzionisanja policajaca. Ministar Vulin je odgovorio da će se razmotriti mogućnost postojanja člana Zakona o policiji u kome će moći da se određen broj kolega prevremeno penzioniše po ugledu na član koji postoji u Zakonu o vojsci Srbije.

Predsednik KC Jagodina Miroslav Savić postavio je pitanje ministru u vezi dobijanja rešenja za stalno zapošljavanje kolega koje su na privremeno povremenim-poslovima, kao i zapošljavanja dece poginulih i ranjenih kolega. Ministar je naveo da će početkom januara biti primljeno 50 dece poginulih i ranjenih kolega i da će u narednom periodu biti razmatran status kolega koji imaju rešenja za privremeno i povremene poslove.

Opširnije o ministrovoj poseti možete pročitati ovde

Pogledajte foto galeriju sa današnjeg događaja.

Vaš NSP

2.845
image_printPrint