03.12.2020

Нова возила за ватрогасце и полицајце

10. марта 2020.

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је, приликом предаје 111 возила које је Министарство унутрашњих послова набавило за Сектор за ванредне ситуације и друге организационе јединице, да је набавка савремених возила постала стандард захваљујући чему су припадници МУП-а још ефикаснији у заштити грађана, саопштено је из МУП-а Србије.

„Готово сваког месеца имамо неку доделу и драго ми је да наши припадници возе све боља и модернија возила, која ће помоћи да полиција буде ефикаснија на терену. Држава је данас снажнија и боља захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића и Владе Србије и зато имамо више новца у буџету, што нам омогућава да јачамо наше капацитете”, истакао је Стефановић.

Министар је прецизирао да ће од возила која су данас додељена скоро половина бити распоређена у ватрогасно-спасилачке јединице широм Србије и додао да му је драго, јер је испуњено обећање да ће посебна пажња бити посвећена ватрогасцима који због храбрости и великог броја интервенција заслужују огромно поштовање. Остатак возила намењен је припадницима полиције и другим организационим јединицама МУП-а.

Извор: Политика

Корисни линкови