02.12.2020

Независни синдикат полиције приредио деци дан за памћење!

10. децембра 2018.

Протекли викенд ће деци са Косова и Метохије као и деци палих и рањених бораца МУП-а дуго остати у лепом сећању. Како смо и најављивали претходних дана, деца су у суботу поподне посетила базу београдског одреда жандармерије, након тога Музеј савремених уметности на Новом Београду а затим су се придружили својим вршњацима у Штарк Арени и заједно уживали у спектакуларној представи Снежана и седам патуљака на леду руских извођача.

У 14 часова аутобуси са око 200 деце су стигли у базу жандармерије у Раковици где су их чекали припадници ове јединице спремни да покажу знања и вештине која чине овај позив.

Убрзо потом су дошли и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и чланови најужег руководства МУП-а.

Министар је поздравио децу и пожелео им добродошлицу Важно нам је да будете лепо расположени, да се лепо осећате и да све што желите можете да тражите јер хоћу да вам овај дан остане у лепом сећању рекао је министар.

Министар Стефановић се на крају захвалио припадницима жандармерије и Независном синдикату полиције.

Деца су након тога почела мало по мало да прилазе жандармима ослобађајући се почетне треме коју су имали нашавши се у несвакидашњој сцени.

Прво су се углавном дечаци опробали у борилачким вештинама, затим се прешло на прелажење конопца, да би активирањем полицијских сирена настала права забава и потпуно одушевљење деце!

Специјална возила, дресирани пси, разноразна наоружања и опрема били су права атракција за децу па смо сигурни да им је и два сата колико су провели у бази било мало.

Колеге из жандармерије су својим гостопримством итекако утицале на добру атмосферу чиме су заслужиле све похвале.Око 16 часова било је време за полазак у музеј а деци су пре тога уручени поклони.

Занимљива изложба и љубазност запослених у музеју додатно су допринели добром расположењу деце.И овде их је као и у жандармерији чекао поклон, овај пут у виду слатког пакета.

А онда је почео спектакл!

Деца су се упутила у Арену где их је чекало око 1.500 другара, деце чланова Независног синдиката полиције!
Штарк Арена нас је такође пријатељски дочекала тако да су места за рекламе око трибина као и на видео биму била у знаку Независног синдиката полиције!

На крају желимо да захвалимо свима који нам помогли у организацији овог догађаја, министру Стефановићу, припадницима жандармерије и МУП-у у целини, Музеју савремене уметности као и Штарк Арени и свима који су на било који начин допринели да све прође по плану. Одбор за медије НСП-а се овим путем посебно захваљује и колегама задуженим за медије у Кабинету министра који су нам послали видео запис боравка министра у жандармерији.

Без лажне скромности верујемо да смо учинили велику ствар и да ће деци, посебно оној са простора Косова и Метохије, протекла субота заувек остати у лепом сећању. 

У галерији сајта можете погледати видео дана који смо направили као и најзанимљивије фотографије овог догађаја.

Корисни линкови