Nezavisni sindikat policije najoštije je osudio ubistvo pripadnika Žandarmerije iz kraljevačkog odreda Stevana Sinđelića (30) koje se dogodilo noćas u blizini Merdara

Oružani napad na pripadnike Žandarmerije dogodio se oko tri sata kada je više nepoznatih osoba, najverovatnije albanske nacionalnosti, pucalo pripadnike MUP-a Srbije koji su obezbeđivali mesto uviđaja na kom su juče zatečene šumokradice, navodi se u saospstenju NSP.

Kolega Sinđelić ranjen je u glavu, a povredama je podlegao noćas na Vojno medicinskoj akademiji.

„Porodici pokojnog kolege izražavamo najiskrenije saučešće i nadamo se da će država Srbija uložiti sve napore da u što kraćem roku identifikuje i uhapsi počinice ovog gnusnog zločina“, rekao je predsednik NSP Velimir Lukić.

MUP je ranije saopštio da se za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče osobe koje su juče bespravno sekle šumu u reonu sela Orlovac.

Prilikom preduzimanja policijskih ovlašćenja, više osoba je otvorilo vatru na policajce, nakon čega je došlo do razmene vatre u kojoj je jedan Albanac povređen, dok među policajcima nije bilo ranjenih.

Šumokradice su se jutros vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je da se u taj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese zemlje.

Prema njegovim rečima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad.

Izvor: Akter

78
image_printPrint