05.12.2020

Немачка полиција поклонила 10 аутомобила МУП-у Србије

6. децембра 2019.

БЕОГРАД – Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова и амбасадор СР Немачке у Београду, Небојша Стефановић и Томас Шиб, разговарали су данас у Београду након примопредаје 10 аутомобила, које је Савезна криминалистичка полиција Немачке донирала Управи криминалистичке полиције МУП-а Србије.

Министар Стефановић је захвалио Немачкој на континуираној подршци коју пружа Министарству унутрашњих послова у процесу јачања капацитета МУП-а, пре свега кроз унапређење рада и опремљености криминалистичке и граничне полиције Србије.

Стефановић је током састанка са Шибом истакао да је оперативна сарадња српске и немачке полиције на пољу сузбијања криминала, посебно кријумчарења наркотика интензивна, и да је за резултат имала заплену велике количине дрога.

Поред сарадње криминалистичких полиција две земље, како је навео Стефановић, сарадња се интензивно одвија и између граничних полиција, посебно у области сузбијања ирегуларних миграција.

Амбасадор Шиб истакао је да ће Немачка, кроз различите пројектне активности, наставити да подржава Министарство унутрашњих послова Србије и додао да је сарадња полиција две земље одлична.

Шиб је нагласио да Немачка подржава Србију на путу европских интеграција и похвалио је Министарство унутрашњих послова на резултатима који су постигнути у оквиру Поглавља 24 – Правда, слобода и безбедност, саопштено из МУ-а.

Извор: РТВ

Корисни линкови