26.11.2020

Напали полицајце на сеоској слави

9. августа 2014.

Слободан Арсенов (24), полицајац ПС Пећинци нападнут је и тешко повређен приликом обављања службене дужности у месту Карловчић, саопштио је Независни синдикат полиције.

У нападу петорице осумњичених, који су идентификовани и ухапшени, лакше повреде задобио је и његов колега, Марко Николић (25).

Обрачун групе младића, старих између 18 и 21 године, са полицајцима догодио се током прославе сеоске славе у месту Карловчић.

Полицајци који су били у патроли покушали су да спрече кошкање осумњичених са неколико мештана.

Уместо да прекину сукоб, изгредници су напали двојицу полицајаца. Један од њих разбијеном флашом, уз псовке и претње смрћу, убо је Арсенова у леву подлактицу.

Видевши да му колега обилно крвари, Марко Николић, који је и сам у нападу задобио подеротине, испалио је неколико хитаца из службеног пишоља у ваздух. Тек тада, нападачи су пустили Арсенова. 

– Само захваљујући присебности двојице младих полицајаца, који су у намери да спрече нарушавање јавног реда и мира и сами постали мета хулигана, али и брзој интервенцији лекара, избегнута је трагедија – изјавио је Велимир Лукић, председавајући председништва репрезентативног Независног синдиката полиције.

Колега Арсенов оперисан је у земунској болници, а осумњиченима је судија за претходни поступак, после саслушања, одредио притвор до 30 дана.

– НСП најоштрије осуђује напад на колеге Слободана Арсенова и Марка Николића и још једном подсећа да је напад на полицију, напад на државу – додао је Велимир Лукић.

 

Извор: Блиц

Корисни линкови