• 27 avgusta, 2021
  • 158

Nakon najave ministra o boljoj zdravstvenoj zaštiti zaposlenih NSP PREDLAŽE DA ZA POČETAK SVAKA PU IMA SVOG DOKTORA!

Nakon najave ministra o boljoj zdravstvenoj zaštiti zaposlenih NSP PREDLAŽE DA ZA POČETAK SVAKA PU IMA SVOG DOKTORA!

Povodom najave ministra unutrašnjih poslova da će u narednom periodu, pored borbe za što bolje uslove rada zaposlenih, posebna pažnja biti posvećena i dodatnoj specifičnoj zdravstvenoj zaštiti zaposlenih, Nezavisni sindikat policije jepozdravljajući ovu nameruodržao i neformalni sastanak sa doktorkom Slađanom Antonijević na pomenutu temu, pre svega u cilju sagledavanja aktuelne situacije i razmene mišljenja. Ispred našeg sindikata sastanku su prisustvovali predsedavajući predsedništva Veselin Nikolić, član predsedništvaSaša Dimitrijević i predsednik KC MUP Goran Lazić.

Zajednički stav da ovakva politika i briga poslodavca za zaposlene predstavlja veliki pomak u ravoju ljudskih resursa, koji su inače nosioci svih poslova u MUP-a na svim nivoima, a briga o zdravlju zaposlenih je od neprocenljivog značaja za celokupno Ministarstvo.

Pored ostalog prepoznata je i potreba svih Policijskih uprava, da u svom sastavu imaju i zaposlenog doktora, najpre opšte prakse. U skladu sa trenutnom situacijom veoma mali broj PU i ima doktora u svom sastavu, a potrebe fizičke obuke, izvođenja gađanja, izvođenja raznih oblika nastave, pojedini redovni zadaci i ostale aktivnosti zaposlenih, itekako zahtevaju prisustvo lekara koje rukovodioci na razne načine angažuju preko viših instanci MUP-a ili iz civilnog sektora. Popunom ovih radnih mesta dao bi se značajan doprinos i dodatno unapredila zdravstvena zaštita zaposlenih, pre svega u preventivnom smislu, a ujedno smanjili i troškovi u budžetu našeg Ministarstva.

Tokom razgovora sa doktorkom Antonijević, prepoznat je i problem odliv kadrova u ovoj struci iz MUP-a. S’obzirom na stručnost i pre svega ne tako velika primanja, ove kolege su vrlo interesantne drugim zdravstvenim ustanovama kako državnim tako i privatnim klinikama, koje povoljnijim finansijskim ponudama privlače doktore iz redova našeg ministarstva.

Na kraju sastanka dogovoreno je da Nezavisni sindikat policije na narednim sastancima sa predstavnicima MUP-a zaključke donešene u razgovoru sa dr Antonijević iznese kao predlog poslodavcu u cilju iznalaženja rešenja po pitanju popune ovih radnih mesta. Istovremeno, cilj je i da se zadrže postojeći kadrovi kroz eventualno povećanje koeficijenta plate ili na drugi način,a sve u cilju stvaranja stručnjaka, poboljšanja zdravstvene zaštite zaposlenih, brige o kadrovima što bi generalno unapredilo i samo ministarstvo.

Predsedavajući predsedništva

                                                Veselin Nikolić

Slične vesti

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…
Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

U subotu 17.09.2022. godine na Torniku na Zlatiboru, održan je 8. Tribalion,…