27.11.2020

Начелник Сектора за ванредне ситуације пијан за воланом

10. децембра 2014.

У повратку из Сврљига, начелник нишке управе Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Жарко Дамњановић слетео је службеним колима с пута. Алко-тест је измерио 1.12 промила алкохола у крви, а Дамјановић тврди да није био пијан.
nac
Саобраћајна незгода се, потврђују из полиције, догодила јуче око 18:45 код села Јасеновик, а њена последица је само материјална штета.
У полицији потврђују да је Дамњановић био у стању „средњег пијанства“ како се, према закону, категоришу све вредности од 0.5 до 1,2 промила алкохола у крви, наводе „Јужне вести“.
Резултат алко-теста је 1,12 промила. Реч је о службеном возилу Сектора за ванредне ситуације Управе у Нишу које је слетело с коловоза, нема повређених – кажу у Полицијској управи.
Додају да узрок незгоде још није утврђен.
Дамњановић је, иначе, био у Сврљигу у чијим је околним селима, која су више од недеља дана без струје, дан раније проглашена ванредна ситуација.
Упркос информацијама из полиције да је након незгоде код њега измерено 1,12 промила алкохола, Жарко Дамјановић тврди да није био пијан и да су услови пута били такви да је саобраћајна незгода могла сваком да се деси.
Камион је био испред мене. Ја прикочим лагано на кочницу, била је ризла и суснежица, возило је предњим делом отишло у плићи јарак, али добро сам, немам ни огреботину – прича Дамњановић.
Додаје да има извештај на коме пише да у крви није било алкохола.
Ја имам потврду о тестирању која је 0,0. Они су написали, видео сам 1,12. Е сад, да ли је овај погрешио, да ли је онај? Али све је океј, Возило је јутрос отерано на поправку и за неколико дана биће све у реду – каже начелник.
У Полицијској управи кажу да је у записнику датом Дамњановићу заиста уписана „нула“, али наглашавају да је то била грешка и да је накнадном провером података из алкометра утврђено да је ипак забележено мерење од 1,12 промила.

Извор: Ало

Тренутно има 2 коментара

  1. dejan каже:

    EEEE moji sindikalci,stidite se!!! Sad nemate sta da objavite jer ste prodali veru za veceru a sve radi vasih radnih mesta i privilegija! Sto ste se sakrili u misiju rupu,sto ne izadjete pred kolege da kazete jel ovo bila borba da se ne diraju plate!!! Da imate obraza i malo morala do sad bi podneli ostavke danasnjeg dana (10.12) al posto vam je obraz traktorska guma znam da od toga nece biti nista!!! SRAM VAS BILO LAZOVI JEDNI

  2. Ненад каже:

    где сте сада пријатељи моји кад у џепу ја динара немам… поздрав за НСП. ПСС. НПСС. ССП и остале шефове синдиката и одрекните се 12 посто додатка да заједно поднесемо жртве транзиције која траје 20 година.

Нема коментара.

Корисни линкови