01.12.2020

Мушкарци не воле да их жене хапсе!

2. фебруара 2015.

Преданост послу и добри резултати, били су пресудни да Маја Грујић (37) буде изабрана за најбољег полицајца у минулој години у Полицијској испостави Детелинара у Новом Саду.
1790759-hapsenje
Одлука да међу 120 колега, баш она добије ово, први пут установљено признање, изненадила је и обрадовала ову младу жену, која настављајући стопама свог оца Слободана већ деценију носи плаву униформу.

– Ово је за мене заиста велико признање, али и обавеза да свој посао за који сам се определила и који волим, и даље радим најбоље што знам и могу – каже Маја, не пропуштајући прилику да помене и колегу Божидара Адамовића, са којим ради у тандему.

– Имамо велико поверење једно у друго, одлично се разумемо на терену, што је за нас оперативце јако важно на сваком задатку.

Маја је у 2014. учествовала у расветљавању више од 200 кривичних дела, а награду је, по оцени њених претпостављених и колега, између осталог заслужила и због изузетних резултата у расветљавању прошлогодишњег разбијања пекара у Новом Саду после инцидента на фудбалској утакмици наше и албанске репрезентације.

Успешно је расветлила и случај напада на малолетника испред зграде у којој станује.

Препричавајући рад на трерну, најбоља полицајка каже да има разних ситуација и догађаја, али да не дозвољава да је превладају емоције.

– Дешава се да у случајевима када ухапсим изгредника, њему буде непријатно што га је ухапсила жена – каже Маја која је 2005. године завршила обуку за полицајце.

Маја је и поносна мама, двоје деце, која су се обрадовала награди.

– Син и ћерка су се силно обрадовали када сам им поклонила награду – каже на крају Маја.

Извор: Ало

Корисни линкови