03.12.2020

МУП: Странци ће добијати упутства о саобраћају

5. јуна 2015.

Министар Небојша Стефановић најавио је данас да ће ове године на граничним прелазима страним држављанима бити дељено неколико стотина хиљада флајера са упутствима о саобраћајним правилима и консеквенцама уколико их прекрше.
saobracajna-policija-mondo-stefan-stojanovic-21
Стефановић је новинарима рекао да је суботичка полиција одрадила добар посао у случају америчког новинара кога је зауставила због вожње од 150 километара на сат.
Упитан да ли би више полицајаца могло да говори енглески како не би дошло до неразумевања са страним држављанима, Стефановић је казао да му је жао што више полицајаца не говори енглески, али да ни сви грађани не говоре енглески, па не зна што би то био случцај са полицајцима.
Стефановић је појаснио да је у том конкретном случају био присутан шеф смене који говори енглески и који је успео да разреши ситуацију.
Министар је прецизирао да ће на граничним прелазима бити дељени флајери на неколико страних језика.

Извор: Мондо

Тренутно има 1 коментар

  1. zoran каже:

    Bas me interesuje koliko policajaca u Americi ili nekoj drugoj zemlji zapada znaju Srbski jezik,ne ponizavajte se vise zvanican jezik u Srbiji je Srbski ap gospoda turisti neka nauce kao i mi kad idemo negde van,a nudjenje mita koje je doticni amer pocinio je po nasem zakonodavstvu krivicno delo pa gospodo postupite po zakonu,a ne samo kazna za prekoracenje brzine.

Нема коментара.

Корисни линкови