04.12.2020

МУП: Полицијски синдикат Србије више није репрезентативан

5. марта 2019.

Mинистарство унутрашњих послова саопштило је данас да је, на основу захтева Независног синдиката полиције за преиспитивања репрезентативности Полицијског синдиката Србије, утврђено да ПС С више није репрезентативни синдикат у Министарству унутрашњих послова.

„Независни синдикат Србије је 19. фебруара упутио захтев у коме наводи да је од последње провере репрезентативности ПС С-а прошло више од три године, а да постоје индиције да се, како су навели у допису, број чланова ПСС-а смањио и да зато сматрају да постоје услови за спровођење поступка провере репрезентативности”, навео је МУП.

Након добијеног захтева, каже се у саопштењу, спроведен је поступак преиспитивања репрезентативности ПС С-а, тачније провере код коликог броја запослених се сваког месеца од плате одбија накнада на име чланства у Полицијском синдикату Србије.

„Провером је утврђено да ПС С у свом чланству има мање од 15 одсто запослених у Министарству унутрашњих послова, што је законски минимум, те је стога донето решење којим се утврђује губитак репрезентативности Полицијског синдиката Србије”, навео је МУП у саопштењу, преноси Танјуг.

Корисни линкови