28.11.2020

Министар Стефановић уручио решења о пријему у радни однос члановима породица погинулих и рањених припадника МУП-а

27. фебруара 2019.

Стефановић: „Данас ми је пуно срце. Чини ми се да је ово један од најзначајнијих догађаја и једна од најважнијих ствари коју један министар може да уради. Данас су овде са нама и деца, супруге и други сродници људи који су за ову земљу дали највише, свој живот. Србија ту жртву мора да поштује и мора да памти. Никада не смемо да заборавимо колико су нас ти људи задужили и морамо бринути о њиховим породицама које су оставили иза себе“…

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас решења о пријему у радни однос за укупно 128 чланова породица погинулих и рањених припадника МУП-а и том приликом нагласио да Министарство овим симболичним гестом жели да им се захвали и одужи за жртву коју су њихови најмилији поднели за своју земљу.

„Данас ми је пуно срце. Чини ми се да је ово један од најзначајнијих догађаја и једна од најважнијих ствари коју један министар може да уради. Данас су овде са нама и деца, супруге и други сродници људи који су за ову земљу дали највише, свој живот. Србија ту жртву мора да поштује и мора да памти. Никада не смемо да заборавимо колико су нас ти људи задужили и морамо бринути о њиховим породицама које су оставили иза себе“ рекао је Стефановић.

Пожелевши добродошлицу новим припадницима Министарства, Стефановић је истакао да су они стасали у људе, који ће попут њихових очева и чланова породица, бранити Србију својим знањем, марљивим и преданим радом.

„Поносан сам што имам прилику да вас примимо у радни однос у Министарство унутрашњих послова и да вам се макар тим симболичним гестом захвалимо на жртви, коју су ваши најмилији поднели за нашу земљу“, рекао је Стефановић.

Како је додао у Министарству унутрашњих послова не постоји нико ко не саосећа са патњом породица страдалих колега и ко не жели да чланове њихових породица види што пре у својим редовима.

„Будите стуб одбране наше земље, стуб безбедности и сигурности Србије и радите свакога дана како би наша земља била боље место за живот. Поносни смо на дела ваших родитеља, а ви учините да будемо поносни и на вас“, поручио је Стефановић.

Ивана Шошкић захвалила се министру у име свих који су добили решење о запослењу у Министарству унутрашњих послова.

„Добити посао је догађај важан у животу сваког човека. Чињеница да је то посао у овој институцији, за нас има и додатно, посебно значење. Због тога желим да вам у име свих нас кажем хвала што не заборављате наше очеве и што сте нам пружили прилику да своје каријере започнемо управо овде. Даћемо све од себе да вредним и поштеним радом не изневеримо своје очеве и да оправдамо поверење које нам је Министарство указало“, истакла је Шошкић.

Извор: МУП

Корисни линкови