• 7 новембра, 2021
  • 834

Мигрант напао полицију у Малом Зворнику

Мигрант напао полицију у Малом Зворнику

Независни синдикат полиције се већ огласио поводом напада на полицијске службенике ПС Чукарица дана 06.11.2021.године. Међутим истог дана на подручју Републике Србије десио се још један напад на полицијске и то у Малом Зворнику где је једно лице, мигрант, напало полицијског службеника који је предузимао мере према њему.

Наиме, у току дана 06.11.2021.године полицијски службеници ПС Мали Зворник су преузели једно лице-мигранта са граничног прелаза и након поступања према њему исти је напустио службене просторије ПС Мали Зворник. Недуго затим власници два локала у Малом Зворнику пријавили су провале у наведене локале, којом приликом је отуђен новац, где су након предузетих мера потраге на терену полицијски службеници лоцирали једно лице којом приликом је установљено да је у питању исто лице тј.наведени мигрант који је извршио провале и где му је приликом прегледа пронађен отуђени новац. Обзиром да је лице пронађено на обали реке чим му је пронађен новац исти је дохватио камен са земље и њиме кренуо у напад на полицијског службеника Д.Г. који је успео да избегне напад и савлада лице, задобивши мање повреде. Након тога лицу је одрђено задржавање и биће предат надлежном Јавном тужиоцу због кривичног дела Напад на овлашћено службено лице.

Оваквих и сличних напада је све чешће, а нашим колегама из ПС Мали Зворник и овог пута дајемо пуну подршку и стојимо им на располагању увек и на сваком месту. У последњих неколико година услед сложене безбедносне ситуације на нашим границама и подручје државне границе према БиХ захваћено је актуелном мигрантском кризом тако да је безбедносна ситуација у којој наше колеге из Малог Зворника обављају своје редовне послове додатно отежана великим приливом миграната.

Увек уз чланове и све запослене.

Ваш Независни синдикат полиције.

Председавајући председништва НСП

Веселин Николић

Сличне вести

Обавештавамо чланове НСП да је потписан Протокол о сарадњи са  Универзитетом „УНИОН – НИКОЛА ТЕСЛА“

Обавештавамо чланове НСП да је потписан Протокол о…

Обавештавамо чланове НСП да је потписан Протокол о сарадњи са  Универзитетом „УНИОН…
ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У СОПОТУ

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У СОПОТУ

Дана 24.02.2024. године на позив министра унутрашњих послова Братислава Гашића, испред Независног…
Сретење-Дан државности Републике Србије

Сретење-Дан државности Републике Србије

Независни синдикат полиције својим члановима и свим запосленима у министарству жели срећан…