26.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Марић: По 10.000 динара за 100 припадника полиције

13. јануара 2017.

Са по 10.000 динара биће награђено 100 припадника Сектора за ванредне ситуације и Дирекције полиције, који су претходних дана учествовали у интервенцијама спасавања људи и доставе неопходне помоћи становништву у снегом завејаним насељима, изјавио је данас начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра Предраг Марић.

По налогу потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића 100 припадника Сектора за ванредне ситуације и Дирекције полиције, који су претходних дана учествовали у интервенцијама спасавања људи и доставе неопходне помоћи становништву у снегом завејаним насељима, биће награђено са по 10.000 динара, саопштио је МУП.

„Одлуком министра Стефановића данас је решено да се 100 припадника Министарства унутрашњих послова новчано награди са по 10.000 динара у знак захвалности за ангажовања која су имали на терену, у којима нису доводили у питање ни сопствени живот. Упркос умору и тешким условима издржали су до краја и спасавали су људе”, нагласио је Марић.

Према његовим речима, од 6. јануара до данас припадници Министарства имали су велики број интервенција на терену у којима је више од 150 људи евакуисано и спасено од страдања.

Марић је додао да су припадници Сектора за ванредне ситуације и Дирекције полиције, учествовали и у великом броју интевенција дотурања помоћи у храни и лековима угроженом становништву.

Начелник Сектора за ванредне ситуације у име припадника МУП-а, захвалио се министру Стефановићу на награди истакавши да су људи који су радили претходних дана на терену то заслужили.

Извор: Танјуг

Тренутно има 2 коментара

  1. Nikola каже:

    SRAMOTA!!! STO NE NAGRADI I OSTALE PRIPADNIKE MUPa!!!!!!???? I JA SAM BIO ANGAZOVAN NA SPRECAVANJU KRADJA RAZBONNISTVA TUCA, RIZIKOVAO SAM SOPSTVENI ZIVOT!!!!

  2. Ја сам тог дана био на аутопуту ангажован иако није требало да будем тамо. Помагао сам људима збрињавао повређене из саобраћајних незгода, решавао гомилање возила и прављење застоја. Наравно да нисам добио 10000 јер су то добили они који су ту требали да раде и што им је у опису посла и надлежности. Ја сам само колатерарна штета. А и нисам фотогеничан да се сликам по путевима.

Нема коментара.

Корисни линкови