• 23 marta, 2022
  • 952

Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije“ sutra u Zaječaru

Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije“ sutra u Zaječaru

U zaječarskom pozorištu danas je održana pres konferencija na kojoj je bilo reči o manifestaciji „Srcem protiv Nato-agresije“ koja će sutra biti održana povodom obeležavanja 24. marta, početka NATO agresije.

O manifestaciji su govorili članovi organizacionog odbora manifestacije, Mladen Šipka, predstavnik Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju, i Igor Stojadinović, predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije.

Prema njihovim rečima jedan od prioritetnih zadataka Udruženja veterana i Nezavisnog sindikata policije je negovanje tradicije i sećanje na vitešku Posebnu jedinicu policije, pomoć porodicama stradalih kolega i briga o njima, pomoć ratnim vojnim invalidima i druge vrste pomoći.

Saradnja udruženja i sindikata započela je prošle godine u Zaječaru i inicirala saradnju na višim nivoima u Srbiji, s ciljem da se očuva tradicija i da se prikažu svi veteran – heroji, koji su, kada je bilo najteže, branili suverenitet i teritorijalni integritet naše države.

Kako je istaknuto, sutra posle 10 sati delegaciju organizotora manifestacije „ Srcem protiv Nato agresije“ primiće načelnik policijske uprave u Zaječaru, general Bogoljub Živković.

U 11h biće položeni venci na Spomen obeležje ispred Policijske uprave u Zaječaru i na „Spomen obeležje žrtvama Nato agresije“ ispred vojnog odseka, potom će u Hramu rođenju presvete bogorodice u Zaječaru biti služen parastos svim poginulim pripadnicima Odreda PJP na području Kosova i Metohije.

U zaječarskom pozorištu u 13 sati biće održana svečana akademija, a u 14 će u foajeu pozorišta biti otvorena izložba fotografija policijskog angažovanja na poslovima zaštete suvereniteta i teritorijalnog integrietata Republike Srbije, kao i izložba uniformi i drugih eksponata koje su koristili pripadnici Posebnih jedinica milicije i policije.

Igor Stojadinović je zahvalio Ustanovi NPTK-CK „Zoran Radmilović“ na tehničkoj pomoći u organizaciji manifestacije, direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da rukovostvo Ustanove u potpunosti podržava manifestaciju.

Ovih dana biće raspisan konkurs za najbolji dramski tekst na temu „Nato agresija“ koji bi trajao do kasne jeseni, a nakon toga će komisija , u čijem će sastavu biti predstavnici Udruženja veterana i Pozorišta izabrati najbolji tekst i nagraditi ga skromnom novčanom naknadom.

Na osnovu tog teksta, biće priređena pozorišna predstava čija će premijera biti u Zaječaru, a kasnije se može izvoditi i širom Srbije.

Izvor: Danas.rs

Slične vesti

KOD BOSANCA KAIŠ PUN HEROINA! Saobraćajci ga zaustavili zbog brzine, on bio na jakim drogama ODALA GA VELIKA NERVOZA

KOD BOSANCA KAIŠ PUN HEROINA! Saobraćajci ga zaustavili…

Saobraćajni policajci iz saobraćajne policijske stanice „Zapad“ uhapsili su juče na Novom…
Titula najposvećenijeg policijskog službenika

Titula najposvećenijeg policijskog službenika

Ministar MUP-a Republike Srbije gospodin Bratislav Gašić danas je doselio titulu najposvećenijeg…