• 23 marta, 2022
  • 626

Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije“ sutra u Zaječaru

Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije“ sutra u Zaječaru

U zaječarskom pozorištu danas je održana pres konferencija na kojoj je bilo reči o manifestaciji „Srcem protiv Nato-agresije“ koja će sutra biti održana povodom obeležavanja 24. marta, početka NATO agresije.

O manifestaciji su govorili članovi organizacionog odbora manifestacije, Mladen Šipka, predstavnik Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju, i Igor Stojadinović, predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije.

Prema njihovim rečima jedan od prioritetnih zadataka Udruženja veterana i Nezavisnog sindikata policije je negovanje tradicije i sećanje na vitešku Posebnu jedinicu policije, pomoć porodicama stradalih kolega i briga o njima, pomoć ratnim vojnim invalidima i druge vrste pomoći.

Saradnja udruženja i sindikata započela je prošle godine u Zaječaru i inicirala saradnju na višim nivoima u Srbiji, s ciljem da se očuva tradicija i da se prikažu svi veteran – heroji, koji su, kada je bilo najteže, branili suverenitet i teritorijalni integritet naše države.

Kako je istaknuto, sutra posle 10 sati delegaciju organizotora manifestacije „ Srcem protiv Nato agresije“ primiće načelnik policijske uprave u Zaječaru, general Bogoljub Živković.

U 11h biće položeni venci na Spomen obeležje ispred Policijske uprave u Zaječaru i na „Spomen obeležje žrtvama Nato agresije“ ispred vojnog odseka, potom će u Hramu rođenju presvete bogorodice u Zaječaru biti služen parastos svim poginulim pripadnicima Odreda PJP na području Kosova i Metohije.

U zaječarskom pozorištu u 13 sati biće održana svečana akademija, a u 14 će u foajeu pozorišta biti otvorena izložba fotografija policijskog angažovanja na poslovima zaštete suvereniteta i teritorijalnog integrietata Republike Srbije, kao i izložba uniformi i drugih eksponata koje su koristili pripadnici Posebnih jedinica milicije i policije.

Igor Stojadinović je zahvalio Ustanovi NPTK-CK „Zoran Radmilović“ na tehničkoj pomoći u organizaciji manifestacije, direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da rukovostvo Ustanove u potpunosti podržava manifestaciju.

Ovih dana biće raspisan konkurs za najbolji dramski tekst na temu „Nato agresija“ koji bi trajao do kasne jeseni, a nakon toga će komisija , u čijem će sastavu biti predstavnici Udruženja veterana i Pozorišta izabrati najbolji tekst i nagraditi ga skromnom novčanom naknadom.

Na osnovu tog teksta, biće priređena pozorišna predstava čija će premijera biti u Zaječaru, a kasnije se može izvoditi i širom Srbije.

Izvor: Danas.rs

Slične vesti

MINISTAR GAŠIĆ LIČNO SE UVERIO U STVARNO STANJE ŽANDARMERIJE!!

MINISTAR GAŠIĆ LIČNO SE UVERIO U STVARNO STANJE…

Kao rezultat intenziviranih razgovora u prethodnom periodu sa ministrom unutrašnjih poslova, gospodinom…
BRZOM I EFIKASNOM REAKCIJOM POLICIJE RAZBIJENA I UHAPŠENA GRUPA NAORUŽANIH MIGRANATA U HORGOŠU!!

BRZOM I EFIKASNOM REAKCIJOM POLICIJE RAZBIJENA I UHAPŠENA…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao…
ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR „ČIZMADIJA JANOŠ 2022“ U SENTI

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR „ČIZMADIJA JANOŠ 2022“ U SENTI

Dana 20.11.2022.godine u organizaciji Nezavisnog sindikata policije, Koordinacionog centra Kikinda, SG Senta,…