29.11.2020

КРАЈ ТАЛАЧКЕ КРИЗЕ НА ВОЖДОВЦУ Наоружани полицајац се предао после вишечасовних преговора

18. новембра 2019.

Како „Блиц“ сазнаје, вишечасовна талачка криза у насељу Вождовац успешно је окончана.

Наоружани полицајац Б.С. (42) који се данас у преподневним сатима затворио у стамбену зграду одакле је терорисао цео комшилук , предао се вечерас око 17.20 сати.

Према незваничним информацијама, Б.С. је преговарачима из тима МУП-а Србије предао оружје преко терасе.

Драма је почела јутрос, када је супруга Б.С. боса истрчала из стана у Војводе Влаховића 51 на Вождовцу и вриштала. Након тога, хитним службама су почели да пристижу позиви забринутих грађана и на лице места су брзо изашле многобројне полицијске екипе, као и Хитна помоћ и ватрогасци. На терен је одмах послат и преговарачки тим МУП-а Србије како би ступио у контакт са наоружаним човеком, а на паркингу испред стамбеног објекта примећена је и специјална полицијска јединица.

Како је јавио репортер „Блица“ са лица места, Б. С. је код себе имао пиштољ којим је у једном тренутку запретио окупљеним новинарским екипама. Готово сасвим наг, прескочио је са терасе стана у ком живи на комшијску терасу.

Екипа „Блица“ разговарала је са комшијама које су безразложно постале таоци наоружаног мушкарца, али успела да ухвати и храбар потез једног суседа који је изашао на своју терасу и парчетом папира покушао да полицији пошаље поруку и помогне.

Извор Блиц

Корисни линкови