• 2 decembra, 2020
  • 211

KC Zaječar SG Knjaževac – Veliko srce Timočana

KC Zaječar SG Knjaževac – Veliko srce Timočana

Nakon potresne priče “SANJAM KAKO IMAM ŠTA DA JEDEM“ objavljene na jednom fb portalu, humanitarci sa obale Trgoviškog i Svrljiškog Timoka otpočeli su odmah humanitarnu akciju prikupljanja pomoći. Jedni od inicijatora i nosioca akcije bili su pripadnik Policijske stanice u Knjaževcu i sindikalni predstavnik Nezavisnog sindikata policije SG Knjaževac Dejan Sevdelinović, humanista iz Knjaževca Saša Mihajlović i humanista iz Zaječara Miljan Simić. Potresna priča Marije Dojčinović (32) i njene devojčice Tijane (5) iz sela Gornja Koznica kod Surdulice, da žive u svega nekoliko kvadrata stare trošne kuće, bez osnovnih uslova za život, da u kući imaju jednu sijalicu (i da trenutni dug premašuje iznos od 60.000 dinara), bili su dovoljan povod za pokretanje akcije. Kako meštani Surduličkog sela navode “za njih je svaki dan, nova neizvesnost, kako i na koji način će uspeti da prežive“. Njih dve kako kažu njihove komšije, ostale su same bez igde ikoga. Tijanin otac ih je napustio, Marija svog oca nije upoznala a majka i baba su joj preminule tako da su ostale same, samcate. Njihov opstanak sveo se na skromna socijalna primanja, podršku i pomoć komšija i ljudi iz okoline.

Naši inicijatori akcije, uspeli su da aktivno uključe 62 osobe sa područja opštine Knjaževac i tom prilikom uspeli su da prikupe dosta odeće, obuće, sredstva za higijenu, osnovne životne namirnice, novčana sredstva  (u iznosu od 41.500 dinara, 20 eura i 100 Švajcarskih franaka) i naravno puno igračaka koje su izmamile najiskreniju radost i osmeh na licu male Tijane.

Prošlog petka prikupljena humanitarna pomoć je iz Knjaževca  od strane inicijatora akcije prevežena do Surdulice gde je uručena.

Naš kolega Dejan Sevdelinović navodi kako je bio presrećan što su uspeli da barem na trenutak iznedre osmeh, sreću i radost na licu male Tijane.

Ovo nije prvo učešće kolega iz PS Knjaževac i našeg aktiviste Dejana Sevdelinovića u humanitarnim akcijama, isti su i u prethodnom periodu aktivno učestvovali u prikupljanju pomoći i u vreme katastrofalne poplave na području opštine Obrenovac, koja je tada predata Crvenom Krstu.

Još jednom sve pohvale za VELIKO SRCE TIMOČANA!

NAŠE MALO, NEKOME ZNAČI SVE!!!

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE

KOORDINACIONI CENTAR ZAJEČAR

Slične vesti

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…
Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

U subotu 17.09.2022. godine na Torniku na Zlatiboru, održan je 8. Tribalion,…