• 29 јуна, 2022
  • 1335

КЦ ЗАЈЕЧАР СГ БОЉЕВАЦ – ОДРЖАНА ВИДОВДАНСКА ПОЧАСТ У БОЉЕВЦУ

КЦ ЗАЈЕЧАР СГ БОЉЕВАЦ – ОДРЖАНА ВИДОВДАНСКА ПОЧАСТ У  БОЉЕВЦУ

Другу годину за редом Удружење ветерана Посебних јединица полиције уз братску сарадњу са представницима Независног синдиката полиције, синдикалне групе Бољевац обележлили су “ВИДОВДАНСКУ ПОЧАСТ“.

 

Удружење ветерана ПЈП негујући традицију и часност витешке “Посебне јединице полиције“ потрудило се да и ове године испоштује породицу свог страдалог колеге, своје рањене колеге и своје чланове ветеране-борце ПЈП са подручја општине Бољевац.

Ове, као и прошле године “ВИДОВДАНСКА ПОЧАСТ“ обележава се дводневним активностим и то:

 

ПРВОГ ДАНА

-у времену од 09,00 сати у порти цркве “Св. Илија“ у Бољевцу, свештенство одржало је “Видовдански парастос“ свим страдалим колегама из Посебних јединица полиције у присуству супруге Слађане и ћерке Маје,  страдалог хероја Радована Главинића, у приуству ветерана-бораца ПЈП са подручја општине Бољевац, представника Удружења ветерана ПЈП, СУБНОР-а, Независног синдиката полиције КЦ Зајечар  и колега из ПС Бољевац ;

-у времену од 10,00 сату у центру Бољевца у спомен парку “Радована Главинића“ хероја ПЈП,  делегације Удружења ветерана ПЈП и Независног синдиката полиције КЦ Зајечар положили су венце на спомен обележје страдалим припадницима оружаних снага на одбрани државног суверенитета и територијалног интегритета СРЈ.

-у времену од 10,30 сати Слађану Главинић супругу погинулог хероја Радована Главинића, ветеране-бораце ПЈП са подручја општине Бољевац, представнике Удружења ветерана ПЈП потпредседника Петра Јовановића, члана удружења Милана Мирковића, секретара СУБНОР-а Станислава Рескушића и представнике Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, председника Игора Стојадиновића, потпредседнике Срђана Станковића, Ристић Роберта и председника СГ Бољевац Сашу Гмитровића,  срдачно је примио и уприличио председник општине Бољевац Др Небојша Марјановић.

У уводном делу присутним се обратио представник Удружења ветерана ПЈП, регије Крагујевац, центра Зајечар Младен Шипка који је презентовао досадашњи рад и залагање Удружења ветерана ПЈП истакавши досадашњу братску сарадњу са Независним синдикатом полиције КЦ Зајечар као и низ до сада заједнички организованих манифестација у част страдалих, рањених, пензионисаних и још увек радно ангажованих бораца-ветерана ПЈП. Шипка је такође истакао да је општина Бољевац, прва општина у источној Србији која је прошле године отворила своја врата ветеранима-борцима ПЈП и да је зхаваљујући више него коректној сарадњи начињен велики искорак, нагласивши да је захваљујући великом разумевању, ширини и осећајности председника општине и његовог тима, наш херој Радован Главинић добио спомен парк у центру Бољевца, а да је Удружење ветерана ПЈП добило канцеларијски простор. У завршном делу излагања Шипка се посебно захвалио председнику Независног синдиката полиције СГ Бољевац, ветерану-борцу ПЈП Саши Гмитровић на великој помоћи и подршци у организацији данашње Видовданске почасти.

Након обраћања Младена Шипке, присутнима се обратио домаћин пријема, председник општине Бољевац Др Небојша Марјановић који се у више него емотивном говору захвалио ветеранима-борцима ПЈП што чувају и негују традицију и подсетио присутне да је са ових простора животе за отаџбину у униформи ПЈП положило 38 БОРАЦА.

 

У централном делу свечаног пријема, заменик команданта 36.одреда ПЈП, пенизионисани потпуковник полиције Младен Шипка доделио је “Сребрне косовске споменице“  рањеним припадницима ПЈП  као и највише признање Удружења Споменицу ПЈП члановима-борцима-ветеранима са подручја општине Бољевац. Захвалнице за изузетан допринос, помоћ и подршку удружењу  уручене су председнику Независног синдиката полиције СГ Бољевац Саши Гмитровићу и председнику општине Бољевац Др Небојши Марјановићу.

У завршном делу скупа Младен Шипка је истакао да ће Удружење ветерана ПЈП наставити по устаљеном плану и програму активности на подручју Тимочке крајине и да им је крајњи циљ да обиђу и уприличе сваку општину и у њој сваког свог члана-ветерана-борца уручењем Споменице ПЈП у наредном периоду. 

ДРУГОГ ДАНА

Дана 29.06.2022. године у Зајечару биће организована “Видовданска акција добровољног давалаштва крви“, уз подршку Независног синдиката полиције, Удружења ветерана ПЈП и Херојске 549. Моторизоване бригаде цар “Душан Силни“ у стручној реализацији Трансфузије крви из Ниша а под окриљем Црвеног крста у Зајечару.

 

Руководство КЦ Зајечар

Сличне вести

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

У име Независног синдиката полиције желим да честитам славу Свети архангел Михаило,…
Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у малом фудбалу

Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у…

Помен трагично погинулом колеги на простору КиМ 1989 године Чизмадија Јаношу. Грофовски…
Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два мултифункционална уређаја

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској…

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два…