• 9 decembra, 2020
  • 83

KC Zaječar – Sastanak sa novim načelnikom PPU Zaječar i obeležavanje trogodišnjeg rada rukovodstva KC Zaječar

KC Zaječar – Sastanak sa novim načelnikom PPU Zaječar i obeležavanje trogodišnjeg rada rukovodstva KC Zaječar

Dana 08.12.2020. godine, predsedavajući predsedništva Velimir Lukić izvršio je radnu posetu Koordinacionog centra Zaječar. Svrha posete je obeležavanje “trogodišnjeg rada“ rukovodstva Koordinacionog centra Zaječar. Tom prilikom održan je radni sastanak sa članovima predsedništva KC Zaječar gde su sumirani rezultati i aktivnosti u trogodišnjem periodu. Rad KC Zaječar u periodu iza nas, obeležio je rešavanje svih vidova problema na dnevnom nivou, puna i efikasna pravna zaštita naših članova, konstantna pomoć i podrška u pogledu informatičko-tehničkog opremanja, uređenje i adaptacija kancelarisjkih prostora, nabavka  kancelarijskog nameštaja, opreme i ostalih potrepština a sve u cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za nesmetan rad i boravak naših koleginica i kolega.  Obilazili smo naše kolege na terenskim angažovanjima i odgovarali njihovim trenutnim potrebama. U periodu iza nas prioritetni zadatak KC Zaječar bio je zdravlje naših kolega, pa smo tim povodom organizovali više preventivnih opštih pregleda u saradnji sa Državnim zdravstvenim ustanovama (Zdravstvenim centrom Zaječar i Domom zdravlja u Zaječaru) i privatnom lekarskom praksom, za naše drage koleginice svake godine u saradnji sa Službom za zdravstvenu zaštitu žena organizovani su grupni sistematski ginekološki pregledi a prošle godine je organizovan mamograf pregled. Aktivno učešće smo imali i u organizovanju grupnih imunizacija protiv sezonskog gripa i tetanusa.  Što se tiče zdravlja organizovano je  i više predavanja na temu pravilne i zdrave ishrane, profesionalnih oboljenja, gojaznosti i dijabetesa u saradnji sa Zavodom za zaštitu javnog zdravlja Timok.Aktivno učešće smo imali i na polju dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Crvenim krstom u Zaječaru i Transfuzijom krvi iz Niša, gde je za zadnje tri godine sprovedeno desetak akcija dobrovoljnog davalaštva krvi kao i trodnevni humanitarni performans “ZAJEČAR SRCE IMA“ čiji smo bili nosioci. Aktivno smo pokrenuli pitanje izgradnje spomen obeležja “česme“  u čast Nato žrtvama i stradalim kolegama u vojno-policijskim operacimama na Kosovu i Metohiji i tim povodom smo okupili sva boračka udruženja sa područja grada Zaječara sa kojima je potpisan sporazum o udruživanju i saradnji zarad realizacije pomenutog cilja. Nažalost početkom godine sve nas je zadesila pandemija “COVID-19“ te nam je celokupna  logistika bila usmerena na nabavku neophodnih zaštitnih (maski i rukavica) i dezinfekcionih sredstava koje smo shodno iskazanim potrebama nadležnih konstantno  nabavljali i dopremali. Našim kolegama koji su zbog  korone bili u izolaciji u Kliničkom centru Niš izvršeno je dopremanje osnovnih higijenskih sredstava i potrepština.

Detaljnije o svim našim zalaganjima, terenskom radu i akcijama u narednih desetak dana  objavićemo foto-prezentaciju.

Nakon održanog sastanka KC Zaječar, novi načelnik PPU Zaječar pukovnik policije Saša Stanimirović upriličio je prijemom delegaciju NSP-a u sastavu: Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić, član IO Andrija Jering, predsednik KC Igor Stojadinović  i sekretar KC Sanela Grujić- Pejić. Odmah po prijemu, načelniku Stanimiroviću poželeli smo puno zdravlja i uspeha na polju obavljanja nove dužnosti. Izuzetno nam je drago što je PPU Zaječar dobila velikog profesionalca, kolegu sa više nego zavidnom policijskom karijerom i karijernim razvojem, policijskog službenika koji je u svojoj karijeri do sada obavljao izuzetno odgovorne funkcije i složene zadatke u sistemu MUP R.Srbije. U uvodnom delu sastanka predsedavajući predsedništva Velimir Lukić upoznao je načelnika sa dosadašnjim realizovanim programskim zadacima i budućim ciljevima naše sindikalne organizacije. Potom su članovi predsedništva KC Zaječar ponaosob upoznali načelnika sa dosadašnjim radom i zalagnjem na polju pospešivanja i stvaranja što kvalitetnijih uslova za nesmetan rad i boravak kao i o merema sprovedenim na polju prevetivne zdravstvene zaštite naših kolega i koleginica. U toku sastanka  upoznali su načelnika i sa planiranim predstojećim akcijama i aktivnostima.

Na kraju sastanka obostrani zaključak  je, da je prioritetni zadatak poslodavca i reprezentativnog sindikata u vreme postojeće pandemije sprovođenje svih naloženih mera i radnji od strane Vlade R.Srbije i preporuka kriznog štaba, a u cilju prevencije i zdravstvene zaštite svakog zaposlenog u PU Zaječar, na šta su sindikalni predstavnici konstantovali da je poslodavac u nama uvek imao i da će uvek imati kredibilnog partnera i punu logističku podršku.

Vaš KC Zaječar

Slične vesti

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…
Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

U subotu 17.09.2022. godine na Torniku na Zlatiboru, održan je 8. Tribalion,…