• 14 juna, 2022
  • 2777

KC Zaječar – Obeležena slava, Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Zaječaru

KC Zaječar – Obeležena slava, Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Zaječaru

Dana 13.06.2022. godine u sedištu Policijske uprave u Zaječaru obeležena je slava Sv. “Trojica“, Dan ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

U vremenu oko 12,00 sati na gradskom groblju u Zaječaru, delegacija PU Zaječar, načelnik PU Zaječar General policije Bogoljub Živković i načelnik OP potpukovnik policije Svetislav Nikolić, delegacija  PI Zaječar, zamenik komandira PI Zaječar Goran Milić i pomoćnik komandira PI Zaječar kapetan policije Nenad Mitić, delegacija Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar predsednik KC Zaječar Igor Stojadinović, potpredsednik Srđan Stanković, potpredsednik Robert Ristić i sekretar Sanela Grujić-Pejić, predstavnici IPA Sekcije Srbija, Regije Zaječar Aleksandar Pešić sa svojim saradnicima,  predstavnici sindikata srpske policije, koleginice i kolege i uža rodbina položili su cveće i odali počast tragično poginulom kolegi-Heroju Ivanu Đurđevcu.

U vremenu oko 13,30 sati na platou ispred Policijske uprave u Zaječaru, minutom ćutanja odata je počast policijskom službeniku PU Zaječar Ivanu Đurđevcu,  koji je tragično izgubio život 28.03.2022. godine prilikom izvršenja službenih poslova i zadataka. Potom na spomen obeležju podignutom u čast stradalih pripadnika PJP-a, Radovana Glavinića (1962-1993) pripadnika PS Boljevac, Bore Stefanovića (1970-1998)  pripadnika PS Sokobanja, Ivice Božinovića (1964-2000) pripadnika PS Knjaževac, koji su izgubili živote prilikom izvršenja službenih zadataka na odbrani tertorijalnog integriteta i državnog suvereniteta R.Srbije,  položili su vence delegacije: Grada Zaječara, Policijske uprave u Zaječaru, Nezavisnog sindikata policije, sindikata srpske policije, Udruženja veterana PJP i Udruženja penzionera MUP-a R.Srbije.

U vremenu od 14,00 sati od strane Episkopa timočkog gospodina Ilariona sa sveštenstvom sa domaćinom načelnikom PU Zaječar, generalom policije Bogoljubom Živkovićem održano je sveštanje i rezanje slavskog kolača u prisustvu   predstavnika porodice tragično stradalog kolege  Ivana Đurđevca, koleginica i kolega iz PU Zaječar, gradonačelnika grada Zaječara Boška Ničića sa svojim saradnicima, predsednika opštine Knjaževac  Milana Đokića i   gostima iz državnih, javnih institucija i privatnog sektora grada Zaječara.

Nakon rezanja slavskog kolača, prisutnima se obratio Episkop timočki gospodin Ilarion, nakon čega je usledilo obraćanje domaćina, generala policije Bogoljub Živković koji je poseban akcenat stavio na nemili događaj i  tragičan gubitak policajca Ivana Đurđevca.

U završnom delu svečanosti prisutnima se obratio i predsednik KC Zaječar Nezavisnog sindikata policije Igor Stojadinović koji je pozdravivši sve prisutne istakao “izuzetno smo počastvovani činjenicom da nam je na čelu PU Zaječar, general Bogoljub Živković, čovek visokih profesionalnih i moralnih karakteristika“. Stojadinović je takođe istakao “da je ponosan na činjenicu da je general za veoma kratko vreme u Policijskoj upravi u Zaječaru načinio ozbiljne iskorake i uneo novu pokretačku energiju koja je rezultirala pozitivnim usponom, te je u ime zahvalnosti i znak priznanja za rad i doprinos na razvoju Policijske uprave u Zaječaru, generalu policije Bogoljubu Živkoviću, od strane Koordinacionog centra Zaječar uručeno najviše priznanje Nezavisnog sindikata policije “zlatna plaketa“.

Stojadinović je u završnom delu svog govora, još jednom svim koleginicama i kolegama, čestitamo slavu, Dan ministarstva unutrašnjih poslova i Dan Policije.

Rukovodstvo KC Zaječar

 

Slične vesti

Sretenje-Dan državnosti Republike Srbije

Sretenje-Dan državnosti Republike Srbije

Nezavisni sindikat policije svojim članovima i svim zaposlenima u ministarstvu želi srećan…
Upis u školu

Upis u školu

KONKURS ZA UPIS 224 UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE UNUTRAŠNJIH POSLOVA…