27.11.2020

КЦ Зајечар – Едукација на тему Принципи правилне исхране

1. августа 2018.

Правилна исхрана је један од најважнијих чинилаца за очување и унапређење здравља, овим уводним излагањем представник Завода за јавно Здравље Тимок Зајечар, Одсека за промоцију здравља, Саветовалишта за правилну исхрану, санитарно-еколошки инжињер-специјалиста Ненад Ђорђевић, дана 31.07.2018 године у просторији Независног синдиката полиције, Координационог центра Зајечар, отворио је превентивну едукацију на тему Принципи правилне исхране.

Узимајући у обзир сва аспекте и специфичности нашег посла, присутним колегиницама и колегама изложено је више тематских области:

– правилна исхрана чувар нашег здравља;

– водич за куповину намирница;

– како се чувају поједине врсте намирница;

– како треба да изгледа јеловник за један дан?;

– кретањем до здравља;

– шта је високи крви притисак хипертензија;

– редукција телесне тежине;

– cholesterol, trigliceridi;

– дијабетес…

Све ове теме су обрађене уз међусобну интеракцију и пуно учешће присутних колега и колегиница. Свим учесницима едукације, подељени су стручни матерјали и брошуре везане за претходна излагања.

Такође овом приликом изложен је досадашњи рад и битна друштвена улога Завода за јавно Здравље Тимок Зајечар  на подручју Тимочке крајине.

Завод за јавно здравље Тимок Зајечар, је по хиљадити пут потврдио улогу стратешког партнера НСП КЦ Зајечар и велики ослонац на пољу превентивне здравствене заштите запослених у ПУ Зајечар.

НСП КЦ Зајечар наставиће у тренду организовања и спровођења низ превентивних прегледа и  едукација на пољу заштите здравља својих колегиница и колега.

НСП КЦ Зајечар
председник
Игор Стојадиновић

Корисни линкови