27.11.2020

КЦ МУП – Успешни прегледи запослених се настављају

7. новембра 2019.

Руководство Независног синдиката полиције препознало је превенцију у здравству у било којој области и у складу са својим могућностима обезбедило је потписивање Уговора о пословно – техничкој сарадњи са Специјалистичком очном кућом др Дина из Београда, а у циљу превенције обољења ока и очних болести. Запосленим радницима Сектора за ванреденe ситуације, Управе за ванредне ситуације у Београду и Ватрогасно спасилачке бригаде Београд, као и члановима њихових породица, уз еминентни тим клиничких лекара, на располагању су најсавременије методе и опрема за дијагностику и превенцију очних болести. У Др Дина Београд су заступљене бројне субспецијалистичке делатности у циљу дијагностиковања и лечења болести капака, рожњаче и вежњаче, очног сочива,  глаукома, болести очног дна, страбологије и рефракције.

Основни преглед се обаваља у просторијама Управе за ванредне ситуације у Београду у улици Мије Ковачевића 2-4. Преглед је бесплатан и подразумева: проверу диоптрије и прескрипцију наочара, проверу колорног и бинокуларног вида, као и преглед очног дна у уским зеницама.

Ова врста прегледа има за задатак да изврши скрининг пацијената са циљем превенције како очних болести тако и болести на које нам могу указати промене на очном дну (дијабет, хипертензија, хиперхолестеролемија, глауком и друге системске болести).

Независни синдикат полиције и даље прати потребе запослених и редовно ће обавештавати све запослене о даљим акцијама синдиката.

Светлана Миладинов

Корисни линкови