Јуче је у Краљеву наш синдикат имао прилично успешан дан. Током преподнева су председавајући председништва НСП Велимир Лукић и председник КЦ Александар Симић одржали састанак са руководством и члановима НСП СГ ОЖ Краљево.

Након састанка поменути функционери су присуствовали отварању канцеларије односно представништва Независног синдиката полиције у ОЖ Краљево где их је испред жандармерије сачекао командант ОЖ Краљево Дејан Луковић и заменик команданта Новица Плескоњић.

Осим Лукића и Симића од стране НСП на састанку су присуствовали председник СГ ОЖ Краљево Веско Рајић као и потпредседник групе Александар Вујисић. На састанку се између осталог разговарало о унапређењу услова рада, заштити и опремању јединице.

У ОЖ Краљево већ дуже време функционише синдикална група НСП којом руководе председник Веско Рајић и потпредседник Александар Вујисић и којима ће сада рад у ноовотвореној канцеларији бити знатно олакшан.

Веско Рајић председник НСП СГ ОЖ Краљево

Александар Вујисић потпредседник НСП СГ ОЖ Краљево

Након краћег протокола и разговора са командантом Луковићем, поменути функционери су отишли на састанак са новопостављеним начелником ПУ Краљево Марком Јордовићем. Начелник Јордовић је пре двадесетак дана почео да руководи овом управом тако да је састанак био одлична прилика за размену ставова и мишљења о радно-правном статусу запослених у овој управи. Иначе, начелник Јордовић је члан нашег синдиката што ће бити још један плус у будућој сарадњи. 

Александар Симић нам је рекао да је задовољан данашњим активностима

Верујем да смо данас обавили добар посао у Краљеву. Данашњим отварањем канцеларије у жандармерији и одржаним састанцима са командантом Луковићем и касније са начелником Јордовићем наш синдикат ће још успешније деловати у овом граду где смо и иначе били добро организовани и уважавани код великог броја чланова.

Подсећамо да је средином маја ове године Независном синдикату полиције додељена канцеларија за рад у згради МУП-а у улици Кнеза Милоша а десетак дана касније и у бази жандармерије у Београду. Закључујемо на крају да је добробит у овим акцијама вишеструка јер не само да је нашим представницима знатно олакшан рад у поменутим објектима него се овим потврђује и висок ниво разумевања и сарадње са послодавцем што је један од предуслова за деловање и развој синдиката.

Одбор за медије и маркетинг Петар Радојичић

image_printPrint
Share this post on: